Явно не си го преправял ти. Датчика трябва да ти е на дъгичката дето има капка от запояване за да може топлата вода да е минала поне през половината пита преди да включи вентилатора, сега го охлажда още преди да е стоплил. Ще търся снимка как са било оригинално тръбичките защото тук все едно са доста променени да се увеличи дебита.
чет фев 14, 2019 9:56 pmabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа: Оооо, аз си я пия - не ме мислѝ!![]()
Малко ми е трудно да схвана как подаваш уж 55+гр. пък казваш включва/изключва 43-44 гр.???
Входящата в климатика тръба не трябва да можеш да я държиш и 5секунди ако е 55гр.
Къде се губи 11 гр разлика - само по тръбата докато стигне???
Това ще да е много слаб дебит в тоя кръг!!!
Отвори оня радиатор - да не се окаже че е последователно на тялото.
Абе я го намали тоя регулатор на минимум - да духа винаги!
Да видим духа ли някакво топло изобщо.
Сложи го на първа, изчакай 5 мин, после втора - 5мин, 3-та 5 мин.
Сподели каква е издухваната температура и стайната колко е?
стайната е 15 гр, издухваната не знам точно но се усеща леко топла - 40-45гр предполагам......
от 3 радиатора в тоя кръг са затворени 2 и работи климата и още 1 радиатор
входящата горе долу държа 5 сек тръбата
регулатора е с плавно усилване на оборотите.....
само че се питам......както го е направил специалиста, е сложил датчика на изх. тръба?
влизат 55 гр, минават през цялата пита и на изхода, е сложен датчика.
т.е. ако беше подвързан, както са маркирани тръбите, датчика мери изх. температура.
та въпроса е ....
ще работи ли коректно така, както е направено?
иначе тия дни като се стопли, ще източа системата и ще обърна тръбите както са маркирани.
само да помоля, някой който е доволен от работата на климата при подобни условия, да каже къде е датчика и при какви темп вкл и и изкл и на водата!
...като ивашки например!
иначе не съм го преправял аз, просто щото не съм специалист.
затова ще е добре ако някой сподели работеща схема - място на датчика, входове, изходи, температури......а аз продължавам за я препрочитам тая тема, та белким някой е споменал нещо по моите проблеми!