• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iva6ki - специалист
Явно не си го преправял ти. Датчика трябва да ти е на дъгичката дето има капка от запояване за да може топлата вода да е минала поне през половината пита преди да включи вентилатора, сега го охлажда още преди да е стоплил. Ще търся снимка как са било оригинално тръбичките защото тук все едно са доста променени да се увеличи дебита.
sergi - специалист
чет фев 14, 2019 9:56 pmabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Оооо, аз си я пия - не ме мислѝ! :partyman:
Малко ми е трудно да схвана как подаваш уж 55+гр. пък казваш включва/изключва 43-44 гр.???
Входящата в климатика тръба не трябва да можеш да я държиш и 5секунди ако е 55гр.
Къде се губи 11 гр разлика - само по тръбата докато стигне???
Това ще да е много слаб дебит в тоя кръг!!!
Отвори оня радиатор - да не се окаже че е последователно на тялото.
Абе я го намали тоя регулатор на минимум - да духа винаги!
Да видим духа ли някакво топло изобщо.
Сложи го на първа, изчакай 5 мин, после втора - 5мин, 3-та 5 мин.
Сподели каква е издухваната температура и стайната колко е?

стайната е 15 гр, издухваната не знам точно но се усеща леко топла - 40-45гр предполагам......
от 3 радиатора в тоя кръг са затворени 2 и работи климата и още 1 радиатор
входящата горе долу държа 5 сек тръбата
регулатора е с плавно усилване на оборотите.....

само че се питам......както го е направил специалиста, е сложил датчика на изх. тръба?
влизат 55 гр, минават през цялата пита и на изхода, е сложен датчика.
т.е. ако беше подвързан, както са маркирани тръбите, датчика мери изх. температура.
та въпроса е ....
ще работи ли коректно така, както е направено?

иначе тия дни като се стопли, ще източа системата и ще обърна тръбите както са маркирани.
само да помоля, някой който е доволен от работата на климата при подобни условия, да каже къде е датчика и при какви темп вкл и и изкл и на водата!

...като ивашки например!

иначе не съм го преправял аз, просто щото не съм специалист.
затова ще е добре ако някой сподели работеща схема - място на датчика, входове, изходи, температури......а аз продължавам за я препрочитам тая тема, та белким някой е споменал нещо по моите проблеми!
sergi - специалист
чет фев 14, 2019 9:56 pmabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Оооо, аз си я пия - не ме мислѝ! :partyman:
Малко ми е трудно да схвана как подаваш уж 55+гр. пък казваш включва/изключва 43-44 гр.???
ми и аз не знам, нали за това е тая дандания....

дали пък настроиката на термостата не го меша....
сега последно
тръгва на 45 гр, изкл на 44гр, но работи в тоя диапазон 45-48гр......няколко минути...това е!
iva6ki - специалист
Снимка не открих. Датчика оригинално стои където съм ти оградил. Няма проблем да е и на изходящата тръба просто термостата трябва да е настроен на по ниска темп. (40 примерно). Има значение останалата система радиатори, ако не са с термоглави трябва да ги позатвориш малко, тъй като климатика при мен 9-ка е огромен консуматор на топло (отоплявам 14кв. отделна сграда без изолация със сменена дограма и стени 15см половината външни, пр външна темп. 0 градуса вън а вътре 7-10 градуса за час вътре става 21-24 гр. при входяща вода 55-60 гр. като в началото вентилатора ми е силно намален и след 15-20мин като обърне въздуха го усилвам до комфортно за мен ниво).
Ти с 21-ца не му подаваш достатъчно топлина при което трябва доста да намалиш вентилатора докато позатопли и е хубаво да обърнеш тръбите както трябва.
По между другото сигурен ли си че си изкарал всичкия въздух от питата.

Прикачен файл

Lenovo_A1000_IMG_20190214_160707 (Copy).jpg
sergi - специалист
ивашки, благодаря ти..

довечера ще преместя датчика на отбелязаното, а другите 2 радиатора са притворени от термоглавите.
за опита, после ще ги затворя съвсем и ще преместя датчика, да видим какво ще стане

от препрочитането отново на темата стигам до извода, че мястото на датчика е проблема...но ще видим

а да, изкаран е въздуха.....
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
пет фев 15, 2019 8:49 amsergi написа:

сега последно
тръгва на 45 гр, изкл на 44гр, но работи в тоя диапазон 45-48гр......няколко минути...това е!
Тези температури 45-48гр. на кое са всъщност, къде ги мериш и с какво?
На входа на водата ли са? Нали подаваш 55гр. ???
На излизащата вода може да са! И ако терморегулатора е на изхода ще изключва и включва тялото както е сега!!!
И казваш, че терморегулатора е на входящата вода в момента? - дето не се пипа за 5 секунди.
Заеби го тоя терморегулатор за сега. Намали го да включва на 20гр.!!!
Прекалено много усилия хвърляш за тоя датчик - той нищо не прави реално, само ти пречи в момента!
Той служи само да ти спре автоматично тялото като угасне камината. - много важно!
Системата ти има друг проблем щом не топли - лош дебит или въздух.
sergi - специалист
пет фев 15, 2019 11:04 amabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
пет фев 15, 2019 8:49 amsergi написа:

сега последно
Тези температури 45-48гр. на кое са всъщност, къде ги мериш и с какво?
На входа на водата ли са? Нали подаваш 55гр. ???
На излизащата вода може да са! И ако терморегулатора е на изхода ще изключва и включва тялото както е сега!!!
И казваш, че терморегулатора е на входящата вода в момента? - дето не се пипа за 5 секунди.
Заеби го тоя терморегулатор за сега. Намали го да включва на 20гр.!!!
Прекалено много усилия хвърляш за тоя датчик - той нищо не прави реално, само ти пречи в момента!
Той служи само да ти спре автоматично тялото като угасне камината. - много важно!
Системата ти има друг проблем щом не топли - лош дебит или въздух.
датчика има ел.дисплей на който изписва температурите.....
както в момента е вързана топлата вода/маркираната тръба/ и датчика е на нея в началото, като изпише 45 гр и тръгва.
или бъркам като му задавам кога да включи и кога да изключи???
на същата тръба се подава топлата от печката, вярно докато стигне до там вероятно пада и е към 50+ -

а какво ще се получи ако тръгва да върти на 20гр?
sergi - специалист
термостат

Прикачен файл

термостат.jpg
термостат.jpg (29.54 KиБ) Видяна 1588 пъти
iva6ki - специалист
Датчика го слагаш или където ти отбелязах или на изходящата тръба по начин който входящата да не му влияе и го настройваш да вкл. на 40-45градуса, и те съветвам да сложиш топлата вода на тръбата която оригинално е била входяща за фреона.
валкиса - специалист
Колко градуса е разликата между включено и изключено.
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: