Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Аз казах какво и как отоплявам, невъзможно ли ти се вижда? И това при положение, че изолацията ми не е както трябва. Площта е по-малка - 130-140 м2, вярно, но пък и горелката работи около 12-14 часа в денонощието. И поддържам 23-24 градуса. Всичко това с цената на досега почти 4 тона пелети. От октомври месец.
пет фев 15, 2019 9:36 pmpenchev.r написа:
пет фев 15, 2019 9:19 pmkalin72 написа:
Пак не разбираш. Човека казва как гори горелката, какво топли, ти пак - търговци били :) Помисли малко, и ще видиш, че разода му е реален, при условията, които има.
При мен също разхода може да падне много, с поне 1 тон за сезон, но изолация трябва да правя на цялата къща, буфер да слагам...и те така те.
Добре,добре братчед или инсталатор,подържай 24градуса с 2т вода и 4 тона пелети на 200квадрата.Или по лесно ми натрии носа с една формула и да млъквам.
Пееенч, не мой се нерви!
Секи харчи неговите си пари, тука си раздумваме със свои думички.
Поредна година приготвям по 6 тона, оти така ми излизат сметките.
Сяка година ми остават по 2 тона, щото са свивам и освен това зимата е мека. Що да топля онова, що ми не е нужно, в момента. Това не означава, че следващата трябва да я започна с 4 тона.
Споко де!
Rumen89 - специалист
Мойте пелети са на Керпи и нямам помощение което да не отополявам. Стайният термостат го ползвам в преходните дни когато е над 10 градуса. 24/7 съм по термо глави без да се намялава температурата в помещенията.
gnt69 - майстор
съб фев 16, 2019 6:42 amRumen89 написа:
Мойте пелети са на Керпи и нямам помощение което да не отополявам. Стайният термостат го ползвам в преходните дни когато е над 10 градуса. 24/7 съм по термо глави без да се намялава температурата в помещенията.
Тука е заровено кучето за големия разход. По коледа и аз топлих целодневно един месец цялата къща 200 те квадрата и разхода си беше сериозен. Нощем не мога да спя на много топло и съм задал 20 градуса, през деня когато няма никой в къщи също е 20 градуса.
Ако вземеш електронни термоглави от евтините по 20 тина лева и им заложиш през деня да не топлят спални и други помещения които не се ползват разхода ще ти падне драстично. :partyman:
penchev.r - специалист
съб фев 16, 2019 7:39 amgnt69 написа:
По коледа и аз топлих целодневно един месец цялата къща 200 те квадрата и разхода си беше сериозен. Нощем не мога да спя на много топло и съм задал 20 градуса, през деня когато няма никой в къщи също е 20 градуса.

[/quote]
Така съм съгласен :rock:
kalin72 - майстор
9 тона са си много за 200м2 къща, дори и да е постоянно 24 градуса.
penchev.r - специалист
съб фев 16, 2019 9:15 amkalin72 написа:
Всяваш притеснения които не са нужни,ако няма много топло загуби ще падне разхода,но няма да е 4тона.Пусни си 6kw духалки или радиатори и да видим как ще отопляваш 200кв па и бойлер 300л,независимо от изолацията.Осен ако не ти е бечов единия етаж и да държи 10гр.. :prayer:
съб фев 16, 2019 10:06 ampenchev.r написа:
съб фев 16, 2019 9:15 amkalin72 написа:
Всяваш притеснения които не са нужни,ако няма много топло загуби ще падне разхода,но няма да е 4тона.Пусни си 6kw духалки или радиатори и да видим как ще отопляваш 200кв па и бойлер 300л,независимо от изолацията.Осен ако не ти е бечов единия етаж и да държи 10гр.. :prayer:
Калин са топли отдавна с пелети, има голям опит и можеш да му вярваш.
По негова тема си изясних нещата, преди да си направя парното.
gnt69 - майстор
съб фев 16, 2019 10:06 ampenchev.r написа:
Разхода може да се оптимизира, сигурно колегата не топли хотел където трябва 24 часа да поддържаш топло, сигурно ходи на работа и през деня във спалните няма никой, там се слагат електронни термоглави с градуси и часове . Въобще икономията идва от прецизно регулиране на температурата на която се чувстваме добре. Първия сезон бях със стаен Салус обаче на тоя хистерзиса му беше голям и го усещах, в един момент претопляше във следващия момент се усещаше студено, продадох го и си взех със хистерзис 0.1 градус и сега 0,2 градуса не ги усещам.
Например ако има старци в къщата на тях все им е студено, на техните радиатори се монтират термоглави и се задават по високи градуси.
Въобще възможностите са много но трябва да се търсят, но най лесно е да се сипват пелети. :partyman:

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: