Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
Градус разлика в стайната температура влияе върху разхода със 7%.
За котката - не може да излъчи 50 вата. Човек излъчва 150 вата. Така горе-долу по килограми, голямо куче трябва да излъчва наполовината, около 75 вата. Най-малко излъчват рибките и други студенокръвни.
LazarGanev - "Велик майстор"
нед фев 17, 2019 2:44 pm6osi6 написа:
Човек излъчва 150 вата.
Това като се прибере премръзнал или като е обърнал кило червено вино?
6osi6 - майстор
Излъчването не е константно, а според обстоятелствата. Премръзналият човек е като буфер, трябва да се сгрее, преди да почне да излъчва топлина. Ако пие, процесът се ускорява. Ако е по-пълен, процесът на затопляне ще се забави, но това по-късно се компенсира от по-голямата му топлобменна повърхност и маса. Лошо е ако пуши и пие едновременно, защото при провртряване се губи ефекта от загряването на алкохола.
bmahob - майстор
нед фев 17, 2019 9:49 amgnt69 написа:
нед фев 17, 2019 9:44 ambmahob написа:
Да докладвам 125чувала от октомври до сега, горим от сутрин 9-10ч до 23.30 всеки ден някой път съм я палил и и към 08.00 в по хладните дни
Ей сега та почнаха да видиш хубаво ли е. :partyman:
Ни са фаля.... Отоплявам към 70м2.... С външна изолация, без на тавана отвътре, отгоре съм мърлял нещо, кофти изложение и под мене се негрее никой. Всички Тглави са на 4,5 , жента от декември си е по цял ден вкъщи. Гася вечер на 28гр в дневната заран 23, в спалнята гада на 24-25 заран 21..... Ма кат шибна една обшивка в спалнята с вата под нея може да догоня дневната и шъ мирясам за картон вътре
шоп - майстор
нед фев 17, 2019 4:10 pmbmahob написа:

Всички Тглави са на 4,5 , жента от декември си е по цял ден вкъщи. Гася вечер на 28гр в дневната заран 23, в спалнята гада на 24-25 заран 21.....
:rolleyes:
Какви са тези термоглави, които на 4,5 правят 28 градуса.
Изобщо има ли смисъл от термоглави? Защо да си даваме парите за термоглави при положение, че вечер е 28 в дневната, а сутрин 23 :idea:

Замислих се ако се поставят термоглавите на 6 какви ще са градусите?
Няма такава цифра на термоглавите, Шопен.
По петобалната я карами.
ники_ник - специалист
От 11 ноември до сега 166 чувала чамови (половината ниско качество).127 квадрата 2 етажа слаба външна изолация (4 и 5 см) 150л. бойлер.Темп между 19 и22 градуса.Горелката работи 12-14 часа в денонощието.
шоп - майстор
нед фев 17, 2019 4:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
Няма такава цифра на термоглавите, Шопен.
По петобалната я карами.

Виждал съм и термоглава с 12 степени. Има и със 6, има и с 9. Сигурно има и безстепенни от типа на електронните.

Да се концентрираме на въпроса ми, защо са дадени грешни пари за термоглави и арматура, когато вечер е 28 градуса?

Прикачен файл

573588ff144dc.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Шопе, на снимката, която си постнал термоглава просто НЯМА :) ! Би ли изброил кои марки на пазара в Бг са с 6,9 и 12 степени? Не питам за прочетеното в руски форуми, тя зимата в Удмуртия и Чечено-Ингушетия е друга и там сигурно трябват повече цифри. :wink:
Шопе, ши са концентрирам ама да ми мини малко.
Пък и като не ти са на сърце, ко са занимаваш с модерни вентили?
Та на твоя въпрос.
Мога да си направя отоплението без термоглави, само със заигравка температурата на водата.
Това има един сериозен минус- Не мога да ползвам графици за отопление. Не може защото с определена температура на водата се постига определена температура в къщата, при определена външна.
Та ако си оттърва температурата, после не мога си догоня стайната, щото контролера си ми праща вода със значително по ниска температура.
За да затопля ударно стая, си трябва гореща водица.
Като искам, изключвам отоплението на дадено помещение, от термоглавата. После обратно.
Те тва е по въпроса за термоглавите.
Ако някой си топли къщата по друга схема, може и без тях. Това е постоянно отопление с постоянна температура.
Навит ли си така.

Шопе, ти вярваш ли, че са 28?
Сериозна грешка в позицията или точността или и двете за измерващата апаратура.
Хората са охлаждат лятно време от толкова бре.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: