Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
mirk - майстор
Някой може ли да ми даде съвет с какво лепило да залепа стиропор върху гладък термопластичен полимер. Първоначално мислех за монтажно лепило, но някъде прочетох че монтажното лопило Момент Супер Фикс не става за полиетилен, полипропилен и техните производни какъвто е моят случай. :|
Да не забравя връзката трябва да е водоустойчива.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ами като се има предвид, че полистирена е термопластичен полимер на стирола, какво всъщност питаш?
Тънката ми мисъл е, че питаш как да залепиш продукт за формула. Ако попиташ как да залепиш формула за формула ( в специализиран форум) или продукт за продукт (тук), ще получиш отговор.
solo5 - майстор
ALLIGATORA, много добър линк :2thumbs:

P.S. прави ли Ви впечатление каква дебелина е стиропора? :roll:
mirk - майстор
n_a написа:
Ами като се има предвид, че полистирена е термопластичен полимер на стирола, какво всъщност питаш?
Тънката ми мисъл е, че питаш как да залепиш продукт за формула. Ако попиташ как да залепиш формула за формула ( в специализиран форум) или продукт за продукт (тук), ще получиш отговор.

Всъщност питам как да залепа вътрешната изолация на пластмасово тоалетно казанче. Става върпос за първото от линка http://sanitaplast.hit.bg/content/toale ... cheta.html В листовката към него пише че е отлято от термопластичен полимер а въртената му изолация е от стиропор. Проблема е че водата е разлепила стиропора от пластмасата и повдига стиропорената вътрешност като лодка. Вседствие на което се изтоочва и водата. Не им знам формулите на продуктите. Изолацията според мен е стиропор а казанчето бяла лъскава пластмаса за която производителя е написал "термопластичен полимер" :?
Бай Член - специалист
mirk написа:
n_a написа:
Ами като се има предвид, че полистирена е
Всъщност питам как да залепа вътрешната изолация на пластмасово тоалетно казанче. Става върпос за първото от линка http://sanitaplast.hit.bg/content/toale ... cheta.html В листовката към него пише че е отлято от термопластичен полимер а въртената му изолация е от стиропор.
А каква е идеята да стои стиропора вътре? Аз като по-гламав, честно си признавам, просто го счетох за опаковъчен материал и го изхвърлих в кофата.
mirk - майстор
А и не само за това. Забелязах през лятото в най големите жеги че не прави конденз от външата страна на казанчето, при доста студена вода вътре. А съм виждал други пластмасови казанчета на които по конденза можеш да познаеш до къде са пълни с вода.

Тема "Лепило за залепване на стиропор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: