вт фев 19, 2019 9:29 amgadinko написа: Не просто става осезаемо по-студено вкъщи ...25 страници мъка. Няма да стане така. Поръчвай прасето и ги викай на място.
Прикачен файл
pecheno-prasence-podnos.jpg (38.56 KиБ) Видяна 1756 пъти
вт фев 19, 2019 9:29 amgadinko написа:Значи конвекторите са не дооразмерени. Един правилно изчислен конвектор ще си работи и поддържа зададената му температура в стаята и с 35 градуса на водата. Просто малко повече ще работят вентилаторите.
Не просто става осезаемо по-студено вкъщи ...
вт фев 19, 2019 11:45 amVLADO66 написа: Не си спомням дали някъде назад в темата не питах дали конвекторите са разглобени и почистени след всичкия прахоляк при шпакловките.Почистваха ги инсталаторите. Как и доколко незнам, но има следи от въпросните мазилки. При мазането бяха налични 4 от 8, но майсторите ги “пазеха” като черните си дробове ....
вт фев 19, 2019 11:37 amшоп написа:Когато ги държах на “ауто” и не на максимални градуси както сега си изключваха. Сега съм сложил конвекторите на 1ва степен да не бучат много и градусите на макс. Макс-а на моите Innova показва 40. Не изключват там където има повече обем (хол,трапезария/кухня, стълби към втори етаж - всичко в един голям обем с 4 метровия таван. Таван на втория етаж е самият бетонов покрив). Иначе вечерно време си е топличко - на втория етаж. Забелязвам, че когато топли БГВ-то духа много топло от тях, като не топли - по-хладно. Конвекторите са ми Innova - 6 SL 400 и 2 SL 600. Четири са на първия етаж - 3- при големите обеми и един в гостната, два имам в емпорето (пространството между двете спални на втория етаж - което си е бая големшко и оупън спейс) и съответно по един в двете спални. В спалните и емпорето винаги е топло. Долу е по-хладно, но все пак между долната част на стълбите и покрива има 10-тина метра открито пространство ...вт фев 19, 2019 9:29 amgadinko написа:Значи конвекторите са не дооразмерени. Един правилно изчислен конвектор ще си работи и поддържа зададената му температура в стаята и с 35 градуса на водата. Просто малко повече ще работят вентилаторите.
Не просто става осезаемо по-студено вкъщи ...
Предполагам при теб вентилатора не изключва изобщо.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: