• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 32
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
gnt69 - майстор
вт фев 19, 2019 9:29 amgadinko написа:
Не просто става осезаемо по-студено вкъщи ...
25 страници мъка. Няма да стане така. Поръчвай прасето и ги викай на място.

Прикачен файл

pecheno-prasence-podnos.jpg
pecheno-prasence-podnos.jpg (38.56 KиБ) Видяна 1756 пъти
шоп - майстор

Значи конвекторите са не дооразмерени. Един правилно изчислен конвектор ще си работи и поддържа зададената му температура в стаята и с 35 градуса на водата. Просто малко повече ще работят вентилаторите.
Предполагам при теб вентилатора не изключва изобщо.
VLADO66 - майстор
Не си спомням дали някъде назад в темата не питах дали конвекторите са разглобени и почистени след всичкия прахоляк при шпакловките.
gadinko - специалист
вт фев 19, 2019 11:45 amVLADO66 написа:
Не си спомням дали някъде назад в темата не питах дали конвекторите са разглобени и почистени след всичкия прахоляк при шпакловките.
Почистваха ги инсталаторите. Как и доколко незнам, но има следи от въпросните мазилки. При мазането бяха налични 4 от 8, но майсторите ги “пазеха” като черните си дробове ....
radius - майстор
Никой няма да ти свърши работата както ти самия. Вземи ги разглоби и огледай !
gadinko - специалист
вт фев 19, 2019 11:37 amшоп написа:

Значи конвекторите са не дооразмерени. Един правилно изчислен конвектор ще си работи и поддържа зададената му температура в стаята и с 35 градуса на водата. Просто малко повече ще работят вентилаторите.
Предполагам при теб вентилатора не изключва изобщо.
Когато ги държах на “ауто” и не на максимални градуси както сега си изключваха. Сега съм сложил конвекторите на 1ва степен да не бучат много и градусите на макс. Макс-а на моите Innova показва 40. Не изключват там където има повече обем (хол,трапезария/кухня, стълби към втори етаж - всичко в един голям обем с 4 метровия таван. Таван на втория етаж е самият бетонов покрив). Иначе вечерно време си е топличко - на втория етаж. Забелязвам, че когато топли БГВ-то духа много топло от тях, като не топли - по-хладно. Конвекторите са ми Innova - 6 SL 400 и 2 SL 600. Четири са на първия етаж - 3- при големите обеми и един в гостната, два имам в емпорето (пространството между двете спални на втория етаж - което си е бая големшко и оупън спейс) и съответно по един в двете спални. В спалните и емпорето винаги е топло. Долу е по-хладно, но все пак между долната част на стълбите и покрива има 10-тина метра открито пространство ...
шоп - майстор
4 конвектора по 2.35 киловата и 2 по 3.14 кв и то при 50 гр вода и 4 м тавани...
Няма как да се грееш икономично
Ами ако навън е -20?
VLADO66 - майстор
На покрива колко изолация има?Защо ли ми се струва, че БГВ-то има приоритет, а трябва да е обратното.
gadinko - специалист
вт фев 19, 2019 1:31 pmшоп написа:
4 конвектора по 2.35 киловата и 2 по 3.14 кв и то при 50 гр вода и 4 м тавани...
Няма как да се грееш икономично
Ами ако навън е -20?
Ми то аз оправих кривите и наклоните и Т на подаващата линия стига макс. 45'
gadinko - специалист
вт фев 19, 2019 1:49 pmVLADO66 написа:
На покрива колко изолация има?Защо ли ми се струва, че БГВ-то има приоритет, а трябва да е обратното.
Едната има приоритет за БГВ. Другата се занимава само с отопление. Тази с БГВ- то участва и в отоплението.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 32

Тема "високи сметки за ток с термопомпи Viessmann" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: