• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 165
Всичко за дърводелството
wanderer - специалист
  • Buliviv, моя банциг е с характеристики близки до твоя. от както хвърлих оригиналната ползвам единствено ленти от технолес. ползвал съм и от двата вида та:
    с 13 мм. и надоло въглеродна ще върви добре, те са и по дебелшки - 0,65мм. моя съм го карал дори с 20х0.8 но не е това неговата лента. корави са, трудно се изхабяват, но после не ги заточват и ще ти стоят като сувенири.
    аз се преориентирах към обикновените за дърво на sandvik, 15мм широки, дебели 0,5мм. по доволен съм от тях, с оглед на това че се презаточват, дори днес пратих 5 бр. за заточване. но аз не режа само дърво, и като сложа на кантара цена/ресурс на лентата предпочитам тези. проблема ти с оригиналната лента вероятно не е бил толкова в центровката на машината ти колкото в калпавата и тънка лента. с моята оригинална положението беше същото.
wanderer - специалист
извинявам се за грешка допусната в по предният ми пост!!! въглеродните ленти ги заточват, но не могат да ги чапразят повторно, и разликата в рязането и в издръжливостта в сравнение с нова е осезателна....ама така става кат се пише в 3 през нощта.
Buliviv - специалист
Дали тези https://www.ebay.co.uk/itm/6mm-Shank-Sh ... o9OB2sWVDg фрезери ще стават за детайлно гравиране върху дърво с малката фрезичка / Makita RT 0700/.
Гледам, че американците го правят. В амазон има точно комплект за гравиране от 4 бр . - 60 и 90 градусов , плюс два профилни, но 40 паунда ми се виждат доста в предвид, че ще експериментирам.
hard_core - специалист
Здравейте, реших да направя масичка за хола /на снимката плоскостите са само подредени за да се уверя, че размерите са ОК/. Плоскостите са 36мм и се чудя как да направя сглобките. Мисля да са минификс и дибли, но ме притеснява, че минификса ще е на "вътрешната" от двете слепени плоскости и дали това няма да се отрази на здравината. Другото което искам да питам, колко и къде да слагам диблите /всеки хоризонтален плот 660х600мм/? Добре ли ще е ако използвам по 2 минификса, до всеки по една дибла, и на "външната" от слепените още 2-3 дибли? Благодаря!

Прикачен файл

IMG_20190209_134855.jpg
miliad - майстор
ср фев 13, 2019 8:20 amhard_core написа:
Здравейте, реших да направя масичка за хола /на снимката плоскостите са само подредени за да се уверя, че размерите са ОК/. Плоскостите са 36мм и се чудя как да направя сглобките. Мисля да са минификс и дибли, но ме притеснява, че минификса ще е на "вътрешната" от двете слепени плоскости и дали това няма да се отрази на здравината. Другото което искам да питам, колко и къде да слагам диблите /всеки хоризонтален плот 660х600мм/? Добре ли ще е ако използвам по 2 минификса, до всеки по една дибла, и на "външната" от слепените още 2-3 дибли? Благодаря!
За 600мм-3бр минификс, допълнително дибли-може, що пък не.
Buliviv - специалист
ср яну 30, 2019 2:30 amwanderer написа:
  • аз се преориентирах към обикновените за дърво на sandvik, 15мм широки, дебели 0,5мм. по доволен съм от тях.
    проблема ти с оригиналната лента вероятно не е бил толкова в центровката на машината ти колкото в калпавата и тънка лента. с моята оригинална положението беше същото.
Категорично според мен лентата, с която се достави банцига е пълен боклук.
Значи 15 мм , 0.5 за дърво на sandvik се държи много добре. Машината я опъва перфектно и докарва доволно чисти срезове.
Относно въглеродните - 13 мм. на 0.65 я качих само за проба и оставам с впечатление, че банцига се затруднява с опъването или аз нещо не мога да го докарам до състояние без трептежи.
Даже мисля, че я опъвам на "ръб от максимума" и пак остава едно неритмично трептене .
По тясните въглеродни не съм ги качвал още и нямам впечатления.
nautilus33 - майстор
При шлайфане на дървена дограма с едрина на шкурката 40 или 36, може ли да се завърши с 80, или трябва и трета ръка със 120м примерно?
bulhomes2 - майстор
Като правя маси завършвам с 320 или 400. Всичко зависи от теб - какво искаш да постигнеш.
stridata - специалист
вт фев 19, 2019 4:18 pmnautilus33 написа:
При шлайфане на дървена дограма с едрина на шкурката 40 или 36, може ли да се завърши с 80, или трябва и трета ръка със 120м примерно?
Зависи какво ще нанасяш след като я шлайфаш.
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: