Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
шоп - майстор
И аз имам монтирани доста метри тръба... но на 1000 м една да се случи и всичко хвърляш на вятъра. Е не всичко, а само проблемнния сондаж. Неремонтопригодно е в земята.

В един мой колектор ми се случи такава точкова корозия.
speka_rs - майстор
А след колко време се случи тази точкова корозия на неръждавейката?
Най-голямото предимство на неръждавейката и е турболентния поток, който трябва значителна скорост за да се получи при полиетилена.
speka_rs - майстор
Сега се сетих за още една идея някой дали е пробвал да лепи полиетиленова ( HDPE) тръба със полипропиленови фитинги (PPR) ?
speka_rs - майстор
Тъкмо ходих до един магазин за ВиК части и имаха такива фитинги за лепене на полиетилен, обаче казаха че имали особенности при лепенето най-вече температурата за лепене.
п.с. Ако може някой знаещ да даде акъл как се прави, ще бъда благодарен.
mimitoni - специалист
Ами ще използвам тефлонова лента, че да видим. Благодаря =D>
hidrazin - майстор
съб фев 23, 2019 11:18 amspeka_rs написа:
Ако може някой знаещ да даде акъл как се прави, ще бъда благодарен.

:partyman:
speka_rs - майстор
Благодаря за полезното клипче на колегата. Да отбележа, че се интересувам от запояване на 25-32мм тръби, а не 110 мм. 110 мм тръби си имат и челни завапки, който им вършат работа.
Мен ме интересуват заварка на колена с лепачка.
kozl - майстор
Предполагам те интересува заваряване РЕ към РР. Аз не съм запознат с такова.
Но защо пък се налага :?
За външни водопроводи се ползват полиетиленови тръби. И абстрахирай се от размера на тръбата в клипа, защото фасонни части с вграден нагревател има и за малките размери, само че в пъти по-скъпи от частите за челна заварка. Пък при малките диаметри се ползват полипропиленови фасонни части на сглобка. И убавото на тези сглобяеми части е, че се разглобяват и па мое да се сглобяват. Т.е. грешката не води до загуба.
speka_rs - майстор
Интересувам се от полиетилен към полиетилен. Трябва ми да си направя серпентините на термопомпа земя-вода със вертикални сонажи. Тези връзки трябва да ги закопая на 20-25 метра под земята, за това не искам да бъде със фитинги със резба.

Тема "полиетилен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: