Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Rumen89 - специалист
Нов котел ли ще пускат от Грейко? Че съм се засилил да си купувам. И някой знае ли кога ще бъде промоцията?
kalin72 - майстор
Трифоне, кво не му харесваш на Бош-а :) Ей го, вчера го почистих основно, за 30-40 минути, от-до :) И е без всякакви добавки, чист и прост Бош. Само съм му затворил клапата към комина до край, и те така го карам.
Започнах едни нови на Керпи - с оранжево по чувала, но като гледам, нямат никаква разлика на външен вид и на горене, спрямо другите Керпи, в чувал, дет се къса с поглед :) Обаче ги взех на 4.1 лв чувала...спрямо 3.8 лв преди месец.
Бе добре си е той, ама и лаф да става. Няма да набия още 2 хиляди, при положение, че ще минавам и на газ.
Около половин час ми е чистенето и на мене, с вадене- слагане на железата и изхвърляне на пепелника.
andy_forresite - майстор
Аз подминавам 35-40 минути. Не чистя само тръби и под тях, а и изчетквам всички страни на паралелепипеда и стържа нагара по скарата на горелката. Днес стъргах и първото коляно на кюнците от черни стопилки (пак като нагар, но лепкаво). Понеже нямам прахосмук, най-досадно е изваждането на пепелта под тръбите. А ако съборя остатъците от скарата заедно с малко жар, тази фина пепел (изпод тръбите) започва да се разпалва, да пуши, смърди и трябва бързо да я изнасям с пепелника навън. Затова оставям горелката последна.
Tzinata - специалист
нед фев 24, 2019 9:11 amfilmatoplo написа:
:? В промоцията ли го купи котела .
Та те с тази промоция ме излъгаха де. За 200лв. отстъпка се набучих 4000. Ха-ха-ха
Но колкото и да мрънкам съм доволен ,не ми се връзвайте. :wink:
Котела е много добре направен. Използвани са скъпи машини. И най-важното, мислено е да създава малко проблеми.Само един пример ще дам: отвъртам един болт и не върви викам си тия са го завъртяли на криво,ама не.ударен е нарочно за да не се развива. Дупките по котела са изразявани с лазер. Абе постарали са се хората. Като за Българско изделие и малка фирма поздравления!!!
gnt69 - майстор
нед фев 24, 2019 2:07 pmandy_forresite написа:
Аз подминавам 35-40 минути. Не чистя само тръби и под тях, а и изчетквам всички страни на паралелепипеда и стържа нагара по скарата на горелката. Днес стъргах и първото коляно на кюнците от черни стопилки (пак като нагар, но лепкаво). Понеже нямам прахосмук, най-досадно е изваждането на пепелта под тръбите. А ако съборя остатъците от скарата заедно с малко жар, тази фина пепел (изпод тръбите) започва да се разпалва, да пуши, смърди и трябва бързо да я изнасям с пепелника навън. Затова оставям горелката последна.
Чистенето е 10 минути. Аз чистя първо с четка за боядисване на радиатори с дълга дръжка събаря пепелта над тръбите вътре в тях, стените на котела пак с четката, с едно малко ръженче отварям капачките и през тях пепелта в дъното на котела, после с лопатка навън. След това с една медна тръбичка пристъргвам горивната камера и готово. Но котела не трябва да е горял 7-8 часа. :partyman:
нед фев 24, 2019 2:24 pmTzinata написа:
........ по котела са изразявани с лазер. Абе постарали са се хората. Като за Българско изделие и малка фирма поздравления!!!
Подписаааа....хахаааааа.

Ши та ям до последно, ама са замислям, след като съм с Бош и горелка Грейко, кък да си напиша подписа, че и сам са набутах.
LazarGanev - "Велик майстор"
нед фев 24, 2019 2:24 pmTzinata написа:
Та те с тази промоция ме излъгаха де. За 200лв. отстъпка се набучих 4000. Ха-ха-ха
Но колкото и да мрънкам съм доволен ,не ми се връзвайте. :wink:
Котела е много добре направен. Използвани са скъпи машини. И най-важното, мислено е да създава малко проблеми.Само един пример ще дам: отвъртам един болт и не върви викам си тия са го завъртяли на криво,ама не.ударен е нарочно за да не се развива. Дупките по котела са изразявани с лазер. Абе постарали са се хората. Като за Българско изделие и малка фирма поздравления!!!
Добре де, ти що взе 30кВт, като май и 20 ти е голям? Пък и тоя механизъм - да много е полезен, ама аз все си мисля, че можеше да заговори нечия гузна консултантска съвест и да имаш почистващ механизъм без пари или за 20лв, каквито фишеци се пускаха :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
нед фев 24, 2019 10:05 amRumen89 написа:
Нов котел ли ще пускат от Грейко? Че съм се засилил да си купувам. И някой знае ли кога ще бъде промоцията?
Ще има, да почти готов е, скоро ще има наличности. Още не е "напружинен", както му се вика. По-технологичен и по-евтин, о не по-малко ефективен, но пък с голямо казнче за пепел. А, и BBQ-то:

Прикачен файл

Exotic front.jpg

Прикачен файл

Exotic opened.jpg

Прикачен файл

Exotic in.jpg

Прикачен файл

Nomad.jpg
Tzinata - специалист
Ми вие г-н Ганев на колко къщи 300кв.м. сте препоръчали горелка 20KW. Пък и да ви кажа аз бая съм питал и чел преди да си харесам комбинацията котел/горелка. Грешката беше че мислех да слагам и въглища ,но за 3 години това нито веднъж не се случи. :wink:
Ми добре изглежда Екзотика, а аз пак прибързах. Можеше първия да го взема да го пробвам безплатно 😁😁😁

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: