Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Палета под котела е на късата си страна, 80 см, значи котела е поне 160 см висок...
Пепелника му голям де. Виж колко високо ще седи горелката.
phantom_ - специалист
Супер изглежда за вграждане на тубусна горелка.Трябва да се тества :roll: Браво на Грейковци :)

Прикачен файл

грейко.jpg
грейко.jpg (24.66 KиБ) Видяна 1500 пъти
gnt69 - майстор
нед фев 24, 2019 9:30 pmphantom_ написа:
Супер изглежда за вграждане на тубусна горелка.Трябва да се тества :roll: Браво на Грейковци :)
Няма да става за тубус щото е плитка. Според мен е предназначена за пламък нагоре през широкия отвор после надолу и после пак нагоре към комина.

Прикачен файл:
Exotic in.jpg
phantom_ - специалист
Няма начин да няма поне 30см. дълбочина.Все пак въпросът е да се продава,И още е можело да го подобрят като му сложат един шнек за изпразване на пепелта директно в кофа примерно. :wink:
filmatoplo - майстор
:wink: Сетиха се за голям пепелник- от кога повтарях .
phantom_ - специалист
Да а това с пепелника направо е смешно,при положение че горелките им са предимно за слънчогледови пелети :wink:
gnt69 - майстор
нед фев 24, 2019 10:13 pmphantom_ написа:
Няма начин да няма поне 30см. дълбочина.Все пак въпросът е да се продава,И още е можело да го подобрят като му сложат един шнек за изпразване на пепелта директно в кофа примерно. :wink:
Това е добро предложение, аз съм си мислил ама много сложно ми се струва да се сътвори поне за мене де за 1 бройка. Ако го видя работещо може да го прекопирам , ама до сега не съм виждал на живо. :partyman:
Rumen89 - специалист
нед фев 24, 2019 8:07 pmTzinata написа:
нед фев 24, 2019 6:43 pmRumen89 написа:
нед фев 24, 2019 5:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
[quote=Rumen89 post_id=966894 time=1551022239 user_id=82407
Ще изчакам тогава новия котел да го взема. За мен чистенето ме интересува най вече да е лесно това за позиционирането на горелката не ме касае. Имам мазе което е 110 кв.с височина 2.20
Румба ти си от моята "кръвна група". Приготвяш 4 бона и си ти. НО изчакай да го
"Напружинят" задължително.
Напружинят какво означава да му сложат тези прожините за чистене ли? Аз горелка имам Грейко само котела трябва да си взема но не мисля, че ще е повече от 2300 лв.
gnt69 - майстор
нед фев 24, 2019 11:04 pmRumen89 написа:
Напружинят какво означава да му сложат тези прожините за чистене ли? Аз горелка имам Грейко само котела трябва да си взема но не мисля, че ще е повече от 2300 лв.
Ба той 2300 ама като сложиш някой кранче+нова помпа+малко тръби+вентил антикондензен+ напружинване+ малко труд и става 4000. Ако е по малко ще има за кебапчета и бира. :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: