Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
vvladi21 - специалист
Зрдавейте.
Имам следния вапрос. Възможно ли да се смени или презалепи нов форнир на старите ми гардероби и шкафчета. И евентуално как :)
Благодаря предварително.
detelin - специалист
:? а защо не ги облепиш с фолио има различни имитации на дърво
vvladi21 - специалист
Така е но с фурнира е по хубаво. Но в краина сметка ще е с фолио.
Neno Er - специалист
vvladi21 написа:
Зрдавейте.
Имам следния вапрос. Възможно ли да се смени или презалепи нов форнир на старите ми гардероби и шкафчета. И евентуално как :)
Благодаря предварително.
Фурнир се сваля като се нагрее с ютия и пак не е лесно.
След това шлайфаш да няма неравности и лепиш фолио.
В домашни условия естествен фУрнир не може де се залепи с необходимоти качество. Необходима е преса за фурнироване.
Има два варианта:
1. шлайфаш всички повърхнини и лепиш мебелно самозалепващо се фолио.
2.ако стария фурнир е със запазен вид, внимателно се изшлайфа лака с шкурка до фурнира и се лакира отново.
Ако има места с отлепен фурнир, намазва се под отлепената част с лепило напр. С-200, слага се вестник, трупче което покрова мястото и се притяга с дърводелска стега. След изсъхване на лепилото, мястото се шлайфа с шкурка и се лакира, но все пак си е кръпка.
При лепене на фолио поврхността се заглажда да няма грапавини, изчиства се идеално от прах и е готова.
На фолиото не се маха цялата предпазна хартия на гърба, а само малка част. Залепва се оголеният участък и постепенно са маха "гърба" и по малко се лепи фолиото. Подобно на тапет, с кърпа се изкарва въздуха и се залепва към плоскостта. Да се внимава защото фолиото се разтяга и да не се получат гънки.
chochobubik - напреднал
От къде може да се закупи фурнир?
aldebaran - напреднал
vvladi21 написа:
Така е но с фурнира е по хубаво. Но в краина сметка ще е с фолио.
...защото иначе, ако си ги поръчаш чисто нови тези мебели ще ти излезне и по-на сметка, имам в предвид вместо фурнира .... :)

Тема "Смяна на фурнр на дървени щкафове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: