Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Tzinata - специалист
нед фев 24, 2019 11:04 pmRumen89 написа:
нед фев 24, 2019 8:07 pmTzinata написа:
Напружинят какво означава да му сложат тези прожините за чистене ли? Аз горелка имам Грейко само котела трябва да си взема но не мисля, че ще е повече от 2300 лв.
2300+700-пружини+200 трипътен вентил+малко мед и някое кранче+работа=3700лв.
Точно толкова дадох. Да ми е честит :-D :-D :-D
Rumen89 - специалист
пон фев 25, 2019 6:39 amTzinata написа:
нед фев 24, 2019 11:04 pmRumen89 написа:
нед фев 24, 2019 8:07 pmTzinata написа:
Напружинят какво означава да му сложат тези прожините за чистене ли? Аз горелка имам Грейко само котела трябва да си взема но не мисля, че ще е повече от 2300 лв.
2300+700-пружини+200 трипътен вентил+малко мед и някое кранче+работа=3700лв.
Точно толкова дадох. Да ми е честит :-D :-D :-D
Тия 3700лв. ако ми свали разхода с един чувал на денонощие е средно между 4-5лв доста време ще мине докато го избия. Имам някакви притеснения, че ако не се намали разхода с новия котел какво ще правя! За чистене то е ясно, че ще бъде по лесно.
Tzinata - специалист
Като мине един месец да засеча, ще пиша за разхода. Сега още си играя с настройките. Иначе и аз главно заради чистенето го смених. Омръзна ми да съм миньор. С пружините е друго.
stridata - специалист
Извинявам се ама тия пружини за котел Грейко ли става въпрос?
пон фев 25, 2019 9:19 amstridata написа:
Извинявам се ама тия пружини за котел Грейко ли става въпрос?
Аха, в правилната тема си.
andy_forresite - майстор
Средната тръба в третия ход прилича на ауспуха на тойота ГР ХВ. Формата и тя е по-обтекаема. Каква е изолацията, пак ли 5 см стъклено-минерална вата? Колко висок трябва да е таванът в котелното преди капакът да подпре в него при отварянето?
stridata - специалист
Тия пружини ако се слагат в тия тръби.... Със слънчогледа няма ли да стане обратен ефект? Хубаво ще почистваш лесно с тях, ама това толко бързо ще хваща налеп, че или ще чистиш всяка седмица или ептем няма да има тяга? Мене за две сезмици диаметъра ми е "наполвина" от налеп. Даже не искам и да си помислям как ще пали след пъдържане.
gnt69 - майстор
пон фев 25, 2019 10:17 amstridata написа:
Тия пружини ако се слагат в тия тръби.... Със слънчогледа няма ли да стане обратен ефект? Хубаво ще почистваш лесно с тях, ама това толко бързо ще хваща налеп, че или ще чистиш всяка седмица или ептем няма да има тяга? Мене за две сезмици диаметъра ми е "наполвина" от налеп. Даже не искам и да си помислям как ще пали след пъдържане.
Аз чистя на месец под пружините. Иначе всеки ден с пружините. Декември месец се изхалосвах и извадих пружините навън да шомполирам тръбите. Викам кой знае колко налеп се е събрал по тръбите, преди 2 години съм ги сложил и не съм ги вадил навън. Ами безсмислено беше упражнението, тръбите бяха идеално чисти.
Последна промяна от gnt69 на пон фев 25, 2019 10:23 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, нали затова се слагат пружините - за да няма налеп :cool: ?
andy_forresite - майстор
Моите са неподвижни през целия сезон. Издържат със сигурност 500 кг пелети, като до последно не забелязвам проблем с тягата. Нито пуши, гори си и така. Имам целия механизъм, но го разглобих и оставих само 4 пружини. Няма с какво да ги движа. Така че няма никаква драма със запушването на отворите заради "напружинването".
Температурата на пушека на мощност 1 (с подаване около 1,5 кг/час) според моя термометър със 120 мм сонда е 2-3° над тази на водата. С всички пружини протече конденз и не искаше да гори. Може би ако изчистя хубаво целия комин от покрива да се наложи да сложа планките, пружините и болтовете обратно. Пробвах с подобен термометър, пак аналогов, но с по-малък диаметър и сондичка 50 мм. Той пък показваше 50 градуса пушек при 60-61 на водата. Не са точни, но въпреки това от време на време махам спечен конденз по вътрешността на кюнците.
Новият модел ми харесва :) На мен ми липсва само едно моторче за избутване на слепените стопили се пелети във форма на бучка. Управлението знаем че има възможност да управлява моторче с възвратно-постъпателно движение. Само не знам откъде може да се изкара и как точно да се направи. Искам да подстригва на 3 часа с по един ход 1 см над скарата (горящите пелети над 1 см да се съборят заедно с образувалите се твърди форми).

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: