Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fox_vt - майстор
Няма проблем да се огъне тръбата така както на втората снимка със вътрешна пружина. Но проблема не е във тръбата или пружината а във това че няма къде да я хванеш за да приложиш толкова голяма сила на огъване. Ако тръбата е извън стената и със помощни средства се огъва с двата завоя и тогава да се положи става.
arxd129 - специалист
пон фев 25, 2019 8:46 amfox_vt написа:
Но проблема не е във тръбата или пружината а във това че няма къде да я хванеш за да приложиш толкова голяма сила на огъване.
+1
jabata - специалист
нед фев 24, 2019 10:18 pmarxd129 написа:
Да не обвиняваме тръбата.
Аз съм си виновен. Определено. Надцених се. Това е.
Имам обеца на ухото. Вече.
За огъването да, ти си си виновен. Но за другото което е споменато по-горе, дано да не разбереш след 5-6 години по трудния начин.
Виждал съм тръба, китайско менте, което на 5-тата година експлоатация се пука, което налага разбиване на плочки и т.н. В същото време, качествена тръба, си живее повече от 10 години, и няма никакви драми.
arxd129 - специалист
пон фев 25, 2019 2:10 pmjabata написа:
В същото време, качествена тръба, си живее повече от 10 години, и няма никакви драми.
Благодаря за съвета!
Дано не си прав за китайската тръба. :)

За десетте години на качествената тръба: Виж... то десет години за една тръба не са никак много.
Ако през десет години сменяхме тръби - АлПекса щеше да е минал в историята.

Дано не си прав.
jabata - специалист
Аз знам че 10 години не са много, даже са малко.... Но като казах 10 се сетих за един пример, къде инсталацията си работи перфектно.... Е сега, тази тръба, може да изкара и 20 и 30, незнам....
А за тръбата направих сравнение, защото съм виждал не едно и две китайски ментета които на 5-6 година се напукват, или понякога даже се сцепват.
Хайде при тебе вече е късно, но просто искам да предпазя и други да не правят същата грешка и за 50 ст./м да се купуват неизвестна тръба от кварталната железария.
arxd129 - специалист
вт фев 26, 2019 9:02 amjabata написа:
Хайде при тебе вече е късно, но просто искам да предпазя и други да не правят същата грешка и за 50 ст./м да се купуват неизвестна тръба от кварталната железария.
+1

Чест и почитания! :)

Тема "Зяносах една AlPex. Дали?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: