Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Аз преди го свалях капака винаги ама последните няколко пъти през капачетата с едно малко ръженче се чисти идеално. И да много е гадно като се чисти свиваш се на 6 и залягаш. :partyman:
stridata - специалист
вт фев 26, 2019 10:24 amfilmatoplo написа:
:) Да -трите капачета са на общия капак примерно с размери 40 на 12 см ,като той се държи в двата края на 2 болчета завити с 6мм гайки , за по добър достъп при основно почистване се сваля целия капак . :)
Ще го видя после. това принципно инсталатора трябва да го каже, и заслужава да го изке*аш, ама както и да е!
Защо иникой не казва нищо за тия пружини, конденза? Филме?

П.п.
А иначе е стакова буферно съдче с лек ъпгрейд и старата прахосмукачка се чисти през капачетата без да свалям нищо за 30 сек.

Изображение
вт фев 26, 2019 11:43 amstridata написа:
Защо иникой не казва нищо за тия пружини, конденза? Филме?
E как бе Стридивари, Анди е описал много подробно за пружините и конденза.
При тебе може да е различно.
filmatoplo - майстор
:) Днес бях да сервизирам една горелка поставена от други ,естествено всичко осрано -та клиента не знаеше за капачето на горивната глава познай колко пепел падна от там , уж чистил през капачетата като теб с прахосмукачката -познай като отворих големия капак колко пепел имаше .Не знаеше за оптодвойката и фотоклетката къде се намират и че се почисват :wink: И куп други неща :wink: Ако ви е интересно -влизам в котелното опушено -пуши около фланеца ,горелката подпряна с пакет плочки ,малкия шнек издава гаден шум ,единия кабел на вентилатора прекъснат ,айде филтъра на помпата е отделно но така задръстен не съм видял ,мотора на големия шнек и той скърцаше .Въздух за палене :shock: 85% ,въздух за трета степен 62% ,на втора 60% и първа 58% ,изчакване с въздух 45% :wink: За 3 часа пооправих нещата . :wink: апропо горелката има още гаранция :lol: отделно че комплекта е 30ка за изолирани 160 кв м. :wink: Колко струва според вас да оправя такава идиотщина .
вт фев 26, 2019 8:17 pmfilmatoplo написа:
:) Днес бях да сервизирам една горелка поставена от други ,естествено всичко осрано -та клиента не знаеше за капачето на горивната глава познай колко пепел падна от там , уж чистил през капачетата като теб с прахосмукачката -познай като отворих големия капак колко пепел имаше .Не знаеше за оптодвойката и фотоклетката къде се намират и че се почисват :wink: И куп други неща :wink: Ако ви е интересно -влизам в котелното опушено -пуши около фланеца ,горелката подпряна с пакет плочки ,малкия шнек издава гаден шум ,единия кабел на вентилатора прекъснат ,айде филтъра на помпата е отделно но така задръстен не съм видял ,мотора на големия шнек и той скърцаше .Въздух за палене :shock: 85% ,въздух за трета степен 62% ,на втора 60% и първа 58% ,изчакване с въздух 45% :wink: За 3 часа пооправих нещата . :wink: апропо горелката има още гаранция :lol: отделно че комплекта е 30ка за изолирани 160 кв м. :wink: Колко струва според вас да оправя такава идиотщина .
Такъф сюжет ни моа да измисля, квато и да е наградата за фантастичен филм.
Безценен си.
YordanTsvetkov - напреднал
Здравейте,ползвам РБ20 четири сезона. Тази зима съм на слънчогледови 8мм и ми образува малко нагар в тръбата на малкия шнек. Интеренсува ме дали мога да разтегля спиралата на малкия шнек защото стои около 3см по навътре в тръбата?
ср мар 06, 2019 9:44 pmYordanTsvetkov написа:
Здравейте,ползвам РБ20 четири сезона. Тази зима съм на слънчогледови 8мм и ми образува малко нагар в тръбата на малкия шнек. Интеренсува ме дали мога да разтегля спиралата на малкия шнек защото стои около 3см по навътре в тръбата?
Можеш.
filmatoplo - майстор
Някой са доста стоманезирани и почти е невъзможно упъване ,заменял съм пружината с нова купувам си 1 метър от Моторбарбекю и си режа колкото ми трябва и я заварям на местото на старата :wink: .
Radoslaw - специалист
ср мар 06, 2019 9:49 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср мар 06, 2019 9:44 pmYordanTsvetkov написа:
Можеш.
[/qu

И тате може и аз мога ,ама овцата си иска Пръч.Вземете и го направете ,като хората,че чак на мен ми става неудобно.

Прикачен файл

IMG_20190306_222502.jpg
IMG_20190306_222502.jpg (65.39 KиБ) Видяна 1983 пъти

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: