Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
За колко време ще се затопли 500л бидон от 27 до 30С от серпентина 3кв.м. от гофрирана неръждавейка? (Нужни са 1,75квч енергия. ) Т.е. в серпентината влизат 30С и аз очаквам да затопля буфера до 30 :shock: :shock:
Дебита през серпентината е 1000л/час. Бидона е тесен и висок, демек подходящ.
Серпентината ще е двойна - 2х20м DN20, ако има значение за сметките.
Ако може с формули.
Чуденето ми е на практика с такова малко делта Т, дали изобщо подобно нещо може да се ползва за буфер.

П.С.
Редакция, че вярно бях забравил да напиша градусите на топлоносителя
Последна промяна от radius на ср фев 27, 2019 11:24 am, променено общо 4 пъти.
шоп - майстор
Трябва да напишеш и колко градуса подаваш и колко излиза от серпентината и пак няма точна формула
ky-kyy - майстор
Още като прочетох заглавието и ми дойде един виц :-D
Теория е, когато се знае всичко, но нищо не работи. Практика е, когато всичко работи, но не се знае защо.
Като съчетаем теорията с практиката, се получава, че нищо не работи и никой не знае защо.
radius - майстор
Така си е :lol:
Задачата е доста сложна, защото в началото ще е най-бързо а към края - безкрайно. Например от 27 на 28С ще стане за 5минути, от 28-29 за 20минути а от 29-30 - напролет.
Даже не и тогава, защото съдинката има загуби.
За да я затоплиш до 30, трябва да подаваш с няколко градуса повече.
Абе тва не е ли за говорилнята, хахааааа?!!
krasi92 - майстор
Кога бяха горещниците-юни или юли ама пак не е сигурно че с 30 ще стигнеш 30 през топлообменник.Вместо формула ползвай календара
radius - майстор
Я бегайте да зареждате пелети. Аз кво съм виновен, че се топля с 30С.
Нали беше само за теоретици, що са нервиш, като ти е топло и ако така е на практика?
radius - майстор
Щот ми е жал за машината, но ще изместим фокуса, ако почна да описвам, затова и пуснах нова тема, а не в "Буфер в нискотемпературна система".
ср фев 27, 2019 1:07 pmradius написа:
Щот ми е жал за машината, но ще изместим фокуса, ако почна да описвам, затова и пуснах нова тема, а не в "Буфер в нискотемпературна система".
Защо ти е жал за машината бре? Не вдявам нещо.
След като ти се писаха няколко мнения, изведнъж ни прати при пелетарниците нервен, а това що са получава от жал към машината?
Ако го постигаш (отоплението с 30 градуса) - добре, така да е.

Тема "Само за теоретици ;)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: