• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
sstefanov - майстор
Може ли снимка?
EDI - майстор
Абсурд е 30 мм гранит да се спука от горещо.Или не е гранит или е имало дефект преди това и сте го видяли чак сега.
sstefanov - майстор
Затова поисках снимка.
За над 10 години не съм видял не пукнатина, а даже и драскотина върху гранита. Не е да не съм го мъчил с какво ли не, включително и много горещи, остри и всякакви други предмети.
kozl - майстор
ср фев 27, 2019 3:26 pmRexCaloyan написа:
Със сигурност плотът е от гранит. Това, което ме притеснява, е да не се увеличава размерът на пукнатината и примерно да се раздроби или нещо подобно. Има ли нещо, с което да се спре да става по-зле, ясно, че няма как да се спои в първоначален вид :)
А какъв е сигурния критерий за гранит, че има слабове де ги продават за категория гранити, а те не са.
Или по два плота пилих за коритото на мивката, от туй що продават за гранит. Единия бразилски, другия китайски гранит. А китайския все едно варовик. С бразилския се мъчих много повече.
Но китайския не е мръднал, а бразилския вече има забележими дупчици по полираната повърхност. Явно препаратите са разтворили некои некварцови зрънца :?
За тва третия плот проба с технически камък. При поръчката предупредиха, че това не е гранит и да не се допират горещи посуда към плота :shock:
А имаме и подложки. Важното е да не забравяме да ги ползваме.
И една случка с "гранити", но не за плот, а за настилка.
Плочи 60х60 см с различен цвят (черен, сив и жълт) и структура. Плочите се редят на фигури. Е па жълтия още при носенето и над 50% фира.
ср фев 27, 2019 10:20 pmsstefanov написа:
Може ли снимка?
Нищо не се вижда на снимката, пукнатината е много тъничка. Не знам дали има смисъл в толкова тънко нещо как да наливам лепило. По-скоро мислех дали има някакъв импрегниращ препарат или запълващ микропукнатини, нещо подобно, с което да се обработи. Иначе лежи на стабилна конструкция от масивно дърво. От около седмица я наблюдавам, не си увеличава размера.
radius - майстор
Тия, които обработват пукнатини на автомобилни стъкла, дали нямат някакво вълшебно тънко лепилце.
VLADO66 - майстор
чет фев 28, 2019 9:14 amradius написа:
Тия, които обработват пукнатини на автомобилни стъкла, дали нямат някакво вълшебно тънко лепилце.
То че имат, имат, но е фотополимер и за да се втвърди, трябва ламБа
  • 1
  • 2

Тема "Пукнатина на гранитен плот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: