Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zaksofon - специалист
Хах, да, зидах яко, но последните два метра са инокс. След малко ще кача и снимки.
А за "Закс"... Така се казваше първото животно в къщи, като бях малък - котарак, сиамски, бях си го кръстил на филмчето от онези години и по-точно на жълтия робот :D. Това малко извън темата, но да се уточним :)

Прикачен файл

комин.jpg
комин.jpg (102 KиБ) Видяна 2246 пъти
jolobg - специалист
ср фев 27, 2019 9:00 pmmaistora1965 написа:
За едните ми гарантираха по телефона че е 304 а и от клипа успях да ги разконспирирам Dimootvod YT.jpg сега въпросът е ако тези при мен са от стомана 316 заслужава ли си 10 лева повече на линеен метър.
И 304 е достатъчна, стига да е със сертификат. По производителя ще ги познаеш :wink: На уебстраницата си AGOGOS на времето показваха сертификат от лаборатория за своите продукти. Все още има залежали бройки тук-там.
ср фев 27, 2019 11:07 pmzaksofon написа:
Хах, да, зидах яко, но последните два метра са инокс. След малко ще кача и снимки.
А за "Закс"... Така се казваше първото животно в къщи, като бях малък - котарак, сиамски, бях си го кръстил на филмчето от онези години и по-точно на жълтия робот :D. Това малко извън темата, но да се уточним :)
Тези двустенни изолирани ли са?
А черната тръба няма ли да я "облечеш"?
Бях предложиш да я боядисаш в трикольора, но по добре да я изолираш.
zaksofon - специалист
Инокса е двустенен с 5 см вата и минава през кафявото дЖилязо (инокса е нанизан в кафявото желязо), като по този начин няма прекъсване на изолацията. А там където е захванато кафявото нещо, като шапка върху керамичните коминни тела, съм сложил вата, която съм облякъл с арматурно желязо и метална мрежа и богато намазах с лепило, цимент и пясък в съотношение 1х1х1. Абе снегът не се стапя веднага , като навали по ръбовете - значи съм успял да го изолирам :). А кафявото ще го боядисам, не съм се отказал от знамето, просто отлагам за малко по-натам, когато ще си взема скеле. Не е подходящо за стълба мястото, защото терена е на много нива. А със скелето ще мога да прегледам в какво състояние е инокса и ако се налага някакъв друг ремонт по комина.
keymaker - специалист
И аз съм с подобна идея щото "майсторите" така са го направили преди 40г. че пуши през касата на вратата.
maistora1965 - специалист
Точно и при мен проблема е при зидането доста е широк но маи не е идеално прав като се оправи времето качвам колегата на покрива да пробваме тръба какво Ф ще мине от горе до долу.И като стана въпрос за диаметър дали Ф 130 ще е достатъчно за котел до 25 киловата.Дължината ще е около 12 метра.
jolobg - специалист
чет фев 28, 2019 6:49 pmmaistora1965 написа:
...И като стана въпрос за диаметър дали Ф 130 ще е достатъчно за котел до 25 киловата.Дължината ще е около 12 метра.
Нужното Ф се определя в зависимост от необходимата за котела тяга. Какво казва производителя?

Честит празник на всички!
нед мар 03, 2019 11:17 amjolobg написа:
чет фев 28, 2019 6:49 pmmaistora1965 написа:
...И като стана въпрос за диаметър дали Ф 130 ще е достатъчно за котел до 25 киловата.Дължината ще е около 12 метра.
Нужното Ф се определя в зависимост от необходимата за котела тяга. Какво казва производителя?

Честит празник на всички!
Пише 0.16 mbar :?
Ши стани и на 130, Майсторе.
При тая височина....
Едно време майсторите казваха тоо комин е страшен като запалиш вестник и гаси пламико пък сега трябва тяга не знам колко си мили бара или еди колко си паскала. Ма нали сме 21 век :lol: Та ми е много интересно как да е премеря тази тяга на комина.

Тема "Иноксов комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: