• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
jgt - специалист
И ти си набутал 30 жила в гофра дето е за 3 да не си гинеколог бре ?
  • Не съм, ама при мене няма "назад".
. :-D :lol: :lol:
А това "изгризаното" се протри докато дърпахме белия, понеже беше без вазелин.. :lol:
[/quote]

Моля съобразявай и с това, че силовите кабели трябва да могат да се охлаждат.
nikolov333 - майстор
Те моите даже не се и нагряват, понеже турям отделен до всеки контакт.. :-D :lol:
tsv_vatev - напреднал
ср фев 27, 2019 12:17 amnikolov333 написа:
.. 6мм2 са идеални за 40А АП на 10мм2 АП50-63А, но главния при теб не можеш сам да го смениш, понеже се слага от ЕРП-то ти и зависи от това, до колко киловата ти е партидата.. :idea: А тая тънката тръба само до апартамента ли е такава.. Какво е вътрешното сечение на вертикалните..?
Струва ми се, че до ГРТ са едни и същи-черни хартиени с вътрешен диаметър около 12мм.На някои междуетажия има свободен канал.
Тъничките кабелчета съм ги прекарал пробно, с цел издърпване на новите.
Старите ми кабели са в канала, където вървят син и бял.

Прикачен файл

viber image 2019-02-27 , 14.51.47.jpg

Прикачен файл

viber image 2019-02-27 , 14.51.46.jpg

Прикачен файл

viber image 2019-02-27 , 14.51.45.jpg

Прикачен файл

viber image 2019-02-27 , 14.51.44.jpg

Прикачен файл

viber image 2019-02-27 , 14.51.43.jpg
iliya_i - майстор
ср фев 27, 2019 9:37 pmtsv_vatev написа:
Че ти си готов! Щом си успял да прекараш водачи, няма начин ПВА-та да не минат. Виждам, че съседите са успели и СВТ да прекарат.
tsv_vatev - напреднал
ср фев 27, 2019 9:48 pmiliya_i написа:
ср фев 27, 2019 9:37 pmtsv_vatev написа:
Че ти си готов! Щом си успял да прекараш водачи, няма начин ПВА-та да не минат. Виждам, че съседите са успели и СВТ да прекарат.
Само между първия етаж и таблото не съм прекарал водач.След като смениха таблото с ново, над него има поставен ламаринен капак , който мисля може да се свали, след като се отключи външната врата на ГРТ, за да вкарам кабелите в таблото.
И ще давам заявка до ЧЕЗ да ги свържат, когато съм готов.
nikolov333 - майстор
Мисля, че няма да имаш проблем по тръбите, ако не са мачкани при монтажа им, но не знам дали да не пробваш и с ПВ-А1 или 3*6мм2 СВТ, мисля че ще е по-добре, ако стане, основно заради окисляването на жилата при ПВ-А1 през годините, макар че и това не е проблем, стига да минават в тръбите, понеже крайните на снимките изглеждат по-големи.. С две думи можеш да пробваш с парчета кабели от различни размери и видове за да прецениш, кой ще мине..
tsv_vatev - напреднал
ср фев 27, 2019 11:29 pmnikolov333 написа:
Мисля, че няма да имаш проблем по тръбите, ако не са мачкани при монтажа им, но не знам дали да не пробваш и с ПВ-А1 или 3*6мм2 СВТ, мисля че ще е по-добре, ако стане, основно заради окисляването на жилата при ПВ-А1 през годините, макар че и това не е проблем, стига да минават в тръбите, понеже крайните на снимките изглеждат по-големи.. С две думи можеш да пробваш с парчета кабели от различни размери и видове за да прецениш, кой ще мине..
Явно ще трябва на място да пробвам, но май 3Х6мм2 СВТ няма да минава свободно.Тръбите са с Ф към 12мм.
Другия съвет е да не бъде 3 отделни кабела 6мм2 ПВ-А2, а ПВ-А1 ?
Това ми беше въпросът в първия пост-дали да бъдат ПВ-А1 или ПВ-А2?

Прикачен файл

1.PNG
1.PNG (62.19 KиБ) Видяна 1767 пъти

Прикачен файл

2.PNG
2.PNG (20.75 KиБ) Видяна 1767 пъти
nikolov333 - майстор
Трудна работа ще е със СВТ.. с ПВ-А1 ако минават, карай с тях, а дали с 3*6 или 10мм2, зависи от това дали минават в обща тръба или ще ползваш и някоя от съседните..
tsv_vatev - напреднал
чет фев 28, 2019 10:27 amnikolov333 написа:
Трудна работа ще е със СВТ.. с ПВ-А1 ако минават, карай с тях, а дали с 3*6 или 10мм2, зависи от това дали минават в обща тръба или ще ползваш и някоя от съседните..
Благодаря.
А може ли поне заземителният кабел да бъде ПВ-А2?
А нали писа, че заради партидата/предпазителя -40А в ГРТ е добре с 6мм2?
hidrazin - майстор
чет фев 28, 2019 10:38 amtsv_vatev написа:
А може ли поне заземителният кабел да бъде ПВ-А2?
Пискай си и трите еднакви. С ПВ-А2 ще ти е по-лесно щото е гъвкав.
Пък и ПВА-А2 има малко повече максимално допустим ток от ПВА-А1 при същото сечение.
Накрая на всеки проводник слагаш по един такъв накрайник и това е.
Накрайнците са стотинки.

Изображение

:partyman:

P.S.
ср фев 27, 2019 11:29 pmnikolov333 написа:
...3*6мм2 СВТ, мисля че ще е по-добре, ако стане, основно заради окисляването на жилата при ПВ-А1 през годините...
Пак изказвания в стил ЕЖК...
Това СВТ като го обелиш стават три броя ПВ-А1
Или обратното - три броя ПВ-А1 събрани в обща изолация стават СВТ 3х....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Подмяна на захранващи кабели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: