пФФФ..За окисляването имах предвид ПВ-А2.. Ти па като miron4o-то ли ще ме дебнеш.. 

чет фев 28, 2019 10:38 amtsv_vatev написа:чет фев 28, 2019 10:27 amnikolov333 написа: Трудна работа ще е със СВТ.. с ПВ-А1 ако минават, карай с тях, а дали с 3*6 или 10мм2, зависи от това дали минават в обща тръба или ще ползваш и някоя от съседните..Благодаря.
А може ли поне заземителният кабел да бъде ПВ-А2?- Може, но не виждам смисъл..
А нали писа, че заради партидата/предпазителя -40А в ГРТ е добре с 6мм2?- Предпазителя пази кабела, така че по-голямо сечение с по-малък предпазител не е проблем, а по-голямото сечение на кабела ти дава по-малко съпротивление и загряване и възможност за по-голям предпазител и натоварване, ако ти се наложи повишаване на партидата в бъдеще..
чет фев 28, 2019 11:42 amChristo написа: ПВА2 има голям кусур. Трудно се усуква с универсалните клещи.Проблема е единствено в усуквачите. Такива трябва да се пращат в предачниците а да усукват вълна или да правят канапи.
чет фев 28, 2019 11:35 amnikolov333 написа: пФФФ..За окисляването имах предвид ПВ-А2.. Ти па като miron4o-то ли ще ме дебнеш..Ми прави разлика бре. Не те следя а чета ... творенията ти.![]()
чет фев 28, 2019 12:45 pmnikolov333 написа: Нидейти само читети, ми и пишети, че сам не смогвам, да давам съвети..![]()
![]()
![]()
![]()
чет фев 28, 2019 2:03 pmnikolov333 написа: А то само, с четене не фаща декиш.. Друго си е сам да сгрешиш..А за ко е?За градински маркуч?Иначе СВТ-то не е за тръби, но може да е по-добре от голо ПВ-А1, когато има риск от нараняване на изолацията им..
чет фев 28, 2019 9:33 pmnikolov333 написа: Най-добре е за монтаж на открито, на скари и скоби или за директно заравяне в земя, понеже в тръбите заема повече място от ПВ-А, а и по-зле се охлажда от тях, но ако има достатъчно място не е проблем да го туриш в маркуча..Николов ще ти спра интернета![]()
![]()
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: