пон фев 25, 2019 8:28 pmkrapchev_ написа: Здравейте. Някой има ли точна разбивка на консуматорите на бижуто? Помпа, шнек вентилатор. В упътването е посочено номинално 90w. Да разбирам ли че при нормална работа да кажем р1-р3 е такава консумацията.UPSарин ли ѝ мислиш?![]()
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Трифон П.Трифонов
- майстор
5178 мнения в "Пелетна камина Грейко"
Трифон П.Трифонов
- майстор
пон фев 25, 2019 9:36 pmkrapchev_ написа: Да. Вече го взех. 480w с пик до 680. Но сега смятам какъв акумулатор да взема. При тяговите всеки ампер е доста солен. Междо другото някой карали UPS-а на стартов от кола?Е ко му са притесняваш на ватовете?!!!
Много карат, дано някой ти забележи въпроса.
Ти по палатки не ходиш ли, а освен това за какво ти е тая работа?
krapchev_
- напреднал
Притеснявам се за ватовете защото искам да избера акумулатор който кара по 8-10часа. А без ясна представа колко харчи камината няма как да стане. Засега не, но занапред нищо несе знае. Цялата работа е че съм с бебе, а краткотрайното ( понякога 5-6часа) прекъсване на тока не е рядкост и става една не е за расправяне 

Трифон П.Трифонов
- майстор
пон фев 25, 2019 10:05 pmkrapchev_ написа: Притеснявам се за ватовете защото искам да избера акумулатор който кара по 8-10часа. А без ясна представа колко харчи камината няма как да стане. Засега не, но занапред нищо несе знае. Цялата работа е че съм с бебе, а краткотрайното ( понякога 5-6часа) прекъсване на тока не е рядкост и става една не е за расправянеТогава изобщо не си помисляй за стартов!![]()
Тягов 75 А/Ч. Това е за 10 часа на 90 вата.
По голям е по добре. Ще дадеш пари, но трябва да знаеш и да се грижиш за него.
Инак.....погрешно е алтернативата да ти е UPS. Тва са ти по 100 лева на година само за страх. После ши ти мини и няма да си купиш голям акумулатор.
Печица за дръвца, в килера. Може и някакво генераторче....
Малък акумулатор, да обира цветомузиката, а при сериозни прекъсвания- горното.
Друго е ако ходиш по палатки, къмпинги...
Тогава ще ти е ясна работата и кефа ще оправдае харча.
krapchev_
- напреднал
Яка греда с ups-a! Уж 480w а когато се пусне запалката го гаси тотално. От грейко твърдят че консумацията не надвишава 380w. Фирмата от която е закупен ups-a също държат че стойностите им са реални. Моля който ползва бижуто с упс да сподели какъв е и т.н. Благодаря предварително!
Ups на Техногама s600
Няма проблеми при палене!
Няма проблеми при палене!
Техногама S600 акумулатор 180Ah
И при мен се запалиха саждите. Става опасно!
160 градуса за аларма на високи газове е твърда восока стойност според мен. На 160 се вкл. алармата при 180 вече горяха саждите и 1метър от кюнеца. А когато се вкл. на 200 градуса аварийно гасене на камината стана страшно. Вентилатора на 100 и саждите горят още по силно. Кюнеца стана прозрачен от температурата беше на падане, трябваше да я изкл. от контакта да не ги обдухва вентилатора. Според мен куца софтуера в такава ситуация. Не трябва да се вкл. вентилатора просто ги разпалва още повече!!!
Алармата в момента вече е на 110 и гасене 115 градуса
160 градуса за аларма на високи газове е твърда восока стойност според мен. На 160 се вкл. алармата при 180 вече горяха саждите и 1метър от кюнеца. А когато се вкл. на 200 градуса аварийно гасене на камината стана страшно. Вентилатора на 100 и саждите горят още по силно. Кюнеца стана прозрачен от температурата беше на падане, трябваше да я изкл. от контакта да не ги обдухва вентилатора. Според мен куца софтуера в такава ситуация. Не трябва да се вкл. вентилатора просто ги разпалва още повече!!!
Алармата в момента вече е на 110 и гасене 115 градуса
Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература