Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед мар 03, 2019 8:47 pmmaistora1965 написа:
Едно време майсторите казваха тоо комин е страшен като запалиш вестник и гаси пламико пък сега трябва тяга не знам колко си мили бара или еди колко си паскала. Ма нали сме 21 век :lol: Та ми е много интересно как да е премеря тази тяга на комина.
Общо взето, сичко дето съм чел, си иска аналгина, даже и на майсторите им трябва, когато дискутират по материята.
Мисля, че са се обединили около идеята, че производителят изисква --милибара тяга, на комина, при работещ на номинал котел.
Имаш ги отсякъде, ни бой са!
Моя котел иска 7,5 метра комин на Ф200, ама аз съм му го дал 15х15. Понеже е с пелетна горелка, не се оплаква. Докато го карах оргинал, трябваше с чалъм. Инак пропушваше докат затопли комина, ако му дам гас.
При тебе ше е ламя, та ако имаш от другите проблеми, пак ше помагаме да ограничиш тягата.
maistora1965 - специалист
И аз така предполагах сега единственото което ме притеснява е колко е живота на инокса защото след като го спусна в комина и насипя около него перлит после ако се случи нещо с инокса изваждането е почти невъзможно.Или да не насипвам перлит :?
пон мар 04, 2019 6:56 pmmaistora1965 написа:
И аз така предполагах сега единственото което ме притеснява е колко е живота на инокса защото след като го спусна в комина и насипя около него перлит после ако се случи нещо с инокса изваждането е почти невъзможно.Или да не насипвам перлит :?
Някои яки марки дават доживотна гаранция.
Ако днешният инокс е като "ланшното" алпака, значи е вечно.
Имам войнишка лопатка от 1913 година.
10 години я ползвам по пещери, не е мръднала.
Майната му на инокса, на мене ми са бахама мамата!
Насипвай си перлита и....
Да не ти пука!

Добре де, опитът ми е в двете крайности.
Преди 6-7 години купих "спортно" гърне от неръждавейка за 78 лв.
Почна да ръждавее след няколко месеца.
Половината ми комин е поръчван от инокс на Ф200- общо около 5 метра.
Почна 4та година, като миналата година го разглобявах за почистване- няма петънце ръжда.
maistora1965 - специалист
Амии ще рискувам дано инокса е инокс а и след като е с документ.Благодаря.

Тема "Иноксов комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: