Нека намерим най-тънките цени.
шоп - майстор
чет мар 07, 2019 3:19 pmVirtex написа:
лака в тези метални туби не го ли пускаха скоро или отдавна го няма вече ?

То изобщо двата вида като са с различна марка дали са еднакво добри ?
Е и аз го търся лака в металните туби, но го няма:-(

За сега от беглия ми опит с бауфикса е по-добър от пауърфикса... или поне не мога да открия осезаема разлика.
ky-kyy - майстор
Някой ползвал ли е фрезата за канали, която ще пускат в понеделник? Има ли възможност, да се включи към прахосмукачка и дали ще се справя с панел?
comunikator - специалист
Гледам че пак пускат малкия ъглошлайф - пускали ли са скоро голям ъглошлайф 230мм и на каква цена?
jekasus - майстор
чет мар 07, 2019 7:58 pmky-kyy написа:
Някой ползвал ли е фрезата за канали, която ще пускат в понеделник? Има ли възможност, да се включи към прахосмукачка и дали ще се справя с панел?
Мойта фреза е на две години вече.
Работи с прахосмучка, то това е идеята на фрези за канали, че не да праши при рязането.
Бетона си го реже спокойно.
kozl - майстор
пет мар 08, 2019 8:45 amjekasus написа:
Работи с прахосмучка, то това е идеята на фрези за канали, че не да праши при рязането.
За съжаление и армировката също :cry:
ky-kyy - майстор
пет мар 08, 2019 8:45 amjekasus написа:

Ще я пробвам тогава :)
Те по принцип и със смукачка си вдигат прахоляк, ама без нея, ще е ужас :-D Пък ако не ми свърши работа, винаги мога да я върна, или да я подаря, примерно.

kozl написа:

За съжаление и армировката също :cry:
Ами....тръба ще се наложи да се скрива....А и по принцип, ми е нужна такава фреза, да не се потя с къртача :)
kozl - майстор
Ako те е грижа, в зидани стени с фрезата режи, в бетона с къртача и до армировка, не по-дълбоко.
Ако немаш терзания аз съм видел ора де си "подрезват клона" на който живеят.
Ама ако е ЕС е това е гадно, оти конструкцията не е само техна и явно ке осакатяват и собствената си и комшийската сигурност :motz: :xplode: :axe:
jekasus - майстор
kozl написа:
в бетона с къртача и до армировка, не по-дълбоко.
Точно бетона не трябва да се блъска с къртача. Точно за това са фрези и диамантени боркорони...
ky-kyy написа:
Ами....тръба ще се наложи да се скрива....
Фрезата режи до 35мм.
В панелките носещи стени в банята не е хубаво да се режат хоризонтално, в тези тънките, които са 60мм, не е проблем/20мм канал и 20мм мазилка, ако е за ППР-тръби/.
Ако тръбите са в носещ панел, то петица итонг няма да открадне чак толкоз място...
ky-kyy написа:
Те по принцип и със смукачка си вдигат прахоляк,
Фрезата се движи със гъза напред, тоест я дърпаш към себе си, тогава прахоляка е по-малко.
По принцип - 35мм фреза е еладжийска за кабели, по-горния клас, например Спарки FK 6524 - 65мм е за ВиК.
ky-kyy - майстор
35мм ми е напълно достатъчно, за да скрия тръбата. А и да се показва малко, не е проблем, защото ще има и мазилка. Проблема ми е, че леко нямам вяра в евтините машинки, ама ще видим в понеделник, как се справя :)
jekasus - майстор
ky-kyy написа:
Проблема ми е, че леко нямам вяра в евтините машинки,
Имай вяра :-D Те на едно и също място /заедно и със скъпите/ се правят.
Щом при мен не умря, а аз не ги жаля и с мокри кърпички не ги трия след работа/чувал съм за такива майстори/.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: