Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
deianr - специалист
Ако си взел един климатик с кредит ЕЕ, после втори път май не можеш да кандидатстваш за климатик. Ако греша някой да ме поправи.
malkstor, бих ти препоръчал както е казал Еди Daikin FTXS25G или MHI SRK25ZGX. Вторият го имам в точно 43м3 помещение.
malkstor - специалист
Благодаря deianr, точно се чудех кой от моделите на Mitsubishi ще е най-подходящ.

А в процеса на закупуване чрез кредит с REECL може ли да стане номера и с ДДС-то? Как точно става самото плащане и издава ли се фактура? Ако да - трябва ли да е на частно лице или може и на фирма?

п.п. всъщност за мен няма значение, защото блока още няма акт 16 и не отговарям на условията за кредита, но може да е полезно за някой друг.
malkstor - специалист
След като попроучих цените:

Daikin FTXS25G - намерих го на две места за 2000 лв с монтаж и ДДС
Daikin FTXS25D - 1560 лв с ДДС без монтаж (още 240 лв)
Daikin FTX 25G - 1560 лв с ДДС и монтаж

май ще се спра на

MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK 25 ZG-S - 1670 лв с ДДС и монтаж

п.п. опа, не е това, една буквичка голяма промяна носи :o
EDI - майстор
ZG-S серията на МИЦУБИШИ ХЕВИ е ниския клас инвертор.ZGX-S е високия клас.20ZGX-S е към 1760 лева /ез монтаж,25ZGX-S е около 1960 без монтаж.Определено е за предпочитане.D серията на ДАЙКИН е по-стария модел.FTX....G е нисък клас инвертор, не си заслужава.Има значение и за какво ще ползваш помещението.
Друго предложение е LDC серията на семейство ФУДЖИЦУ/ФУДЖИ/ДЖЕНЕРАЛ - около 1600 без монтаж за 09LDC.LDC и ZGX-S имат и друго предимство - ниско минимално топлоотдаване, което означава, че и пред по-топлите дни машината ще топлоотдава, а няма да включва и изключва.Това е добре, ако в помещението се спи.
malkstor - специалист
Ок, значи избора се свежда до аналогичните модели на 2-те марки:

Mitsubishi SRK 25 ZGX и Daikin FTXS 25
Най-евтино намерих за 2180 лв Mitsubishi-то със доставка, монтаж и ДДС. За Daikin-а - 2000 лева същото.

Последния въпрос, който имам е следния:

Mistubishi-то има по-висок COP - 5 (срещу 4,53 на Daikin-а) и съответно средна консумирана мощност 0,59 кВ (срещу 0,75 при Daikin-а). Това си струва разликата от 200 лева, доколкото разбирам?
EDI - майстор
Струва си определено, за нула време ще се изплати, но не само това е предимството.МХИ е изключително тиха машина и създава добър климат в помещението.ДАЙКИНА е малко по-мощен, но ти ще имащ по около 69 вата на кубик с МХИ, ще ти стига при много ниски температури.Иначе машините са сходен клас, с преимущество на МХИ.
malkstor - специалист
Чудесно :)
Благодаря ти много, Еди!
eurogas - специалист
Колега, преди две седмици ми монтираха две Мицубишита MSZ-FD 25 VA едното помещение е 40 кубика а другото 60 кубика.

Работи прекрасно и въобще не ми е голям за 40 квадрата, не съм виждал толкова тих и икономичен климатик.

СОР 5.25, 20 децибела шум и цената с монтаж 1990 лева.
nasko957 - напреднал
Това имах предвид и аз но както и да е. Вече ми върнаха 800 лв. за 2 броя.
malkstor - специалист
Днес ми монтираха Mitsubishi SRK25ZGX-S, преки впечатления ще имам след 1-2 месеца при повече късмет, но за сега изглежда добре :)

Благодаря на всички :prost:

Тема "Избор на хубав климатик за малка стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: