• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Takezo Sensey - модератор
8180 написа:
takezo написа:
8180...просто копирах линка...да няма излишни спорове
Извинявай, не си пролича, че е "копи". Не е достатъчно "издържан" (за мен).
А мяркам в подписа ти, че си в бизнеса.
:prost:

Да тъй ама по скоро хоби ...

Не е издържан вЕрно ...ама е така го пейстнах , чел съм го доста отдавна

е тука се трудя :

www.lagery.bg

...с друго се занимавам основно

:partyman: :-D
aldebaran - напреднал
EmoZ написа:
Ся да видиш, че въпреки 'сичко тъ зимам присърце:
Изобщо и не съм си помислял друго

:-D

Иначе, за `манджата` още една меродийка:
Климатика ми има функция т.нар. `изсушаване` казано по български. Не знам някъде да съм споменал, че се отоплявам с климатик :lol: но явно цифровите никове със сигурност показват степента на знания, демек ,колко са в пъти повече.... :drinkers:

Нека задам въпроса по друг начин. Не че ще се променят мненията, но поне да се схване идеята.... :!:
Не питам защо има конденз или как да го предотвратя. Дори мога и да не споменавам за конденза изобщо.... :)
ПИТАМ:
Като съм си поръчвал дограма, съм забравил да си поръчам подпрозоречен перваз. Искам да поправя грешката си, но така, че да има `визия` измайстореното.
Моля за мнения
(естествено без спама за улуците, физическите закони за тенджери под налягане и т.н. :wink: )

Може би така е трябвало да попитам още в началото, но.... поне се обогатихме с малко `знания` :idea:
Ако ще разискваме причини за конденз и влага и борбата с тях - можем да пуснем друга тема! Там ще патентоваме въпросните `улуци` :wink:
aldebaran - напреднал
EmoZ написа:
алдебаране, алдебаранееее! Какви тъпни си надращил само, естетично да отвеждал конденза от стъклото, 'сичкото съм ти го прочел. Ясен си ми ти - още отначало си лепнал една покъртителна глупост, дет' сам тъ фаща срам от нея - и ся сички са ти калпави, 'щот не тъ разбират, не тъ четат, та да ти вденат в проблема. ОказА се, че проблем с влагата нямаш, проблем има латекса, ти само искаш некой да тъ светне кък да си инсталнеш естетически дренаж в средата на стаята (улуци некой бе казал). Срам - не срам, никой още не се е занимавал с таквиз тънки работи и мен ма 'фана по бели гащи - признавам! :?

Ся да видиш, че въпреки 'сичко тъ зимам присърце: е'но каптажче, бате, само да не забравиш да си окопаеш около леглото да не подгизнеш, отстрани водна растителност лотосе, лилие и за цвет да пуснеш шлаери. Воден свят, пич, воден свят! Остава само да изчакаш да ти поникнат хриле (скоро 'ше е - още тази зима) и от леглото - право в гьола. :-D

Успех.

п.п. Не се засягай, хумор бате, 'ма в крайна сметка твойте прозорци 'ше текът таз зима, ти си знаеш. Ако па земеш да се впрегнеш да съ оправяш некакси, земи прочети аз к'во съм ти написал по-горе, ама с разбиране :wink: , не кат дявол евангелие.
Значи викаш, щело да ми тече зимата. :? Лоша работа!
Аз сега, като ти прочетох мнението още веднъж.... ми ти си достоен за Нобел, мойто момче! Браво! :thumbs: :thumbs: :thumbs:
ssi - специалист
Ако само в тази стая е така, ръгай мицел в щайги с тор и прави гъби. После ги продавай!
Сега сериозно! Има си алуминиеви, има си и пластмасови подпрозоречни дъски. Лепиш си ги и на снадките във фугите слагаш силикон.
Хората са реагирали така, защото не си обяснил добре в началото проблема, а и нормално е да се сложат такива неща след като се сложи прозореца ( даже като зи заръчваш PVC дограмата и те питат с колко широки подпрозоречни дъски я искаш)
EmoZ - специалист
aldebaran написа:
EmoZ написа:
Ся да видиш, че въпреки 'сичко тъ зимам присърце:
Изобщо и не съм си помислял друго

:-D

Иначе, за `манджата` още една меродийка:
Климатика ми има функция т.нар. `изсушаване` казано по български. Не знам някъде да съм споменал, че се отоплявам с климатик :lol: но явно цифровите никове със сигурност показват степента на знания, демек ,колко са в пъти повече.... :drinkers:

Нека задам въпроса по друг начин. Не че ще се променят мненията, но поне да се схване идеята.... :!:
Не питам защо има конденз или как да го предотвратя. Дори мога и да не споменавам за конденза изобщо.... :)
ПИТАМ:
Като съм си поръчвал дограма, съм забравил да си поръчам подпрозоречен перваз. Искам да поправя грешката си, но така, че да има `визия` измайстореното.
Моля за мнения
(естествено без спама за улуците, физическите закони за тенджери под налягане и т.н. :wink: )

Може би така е трябвало да попитам още в началото, но.... поне се обогатихме с малко `знания` :idea:
Ако ще разискваме причини за конденз и влага и борбата с тях - можем да пуснем друга тема! Там ще патентоваме въпросните `улуци` :wink:
Спокойно, разбрах тъ, 'сичко е под контрол. И аз имам същия проблем, скоро купих един апартамент, в две от помещенията дограмата е сменена, но предишният собственик е 'забравил' за подпрозоречни первази.

Подпрозоречните первази лягат под касата на прозореца, прозореца 'стъпва' върху перваза, перваза се мотира върху касата, поставя се гумено уплътнение, а фугата между касата и перваза се уплътнява със силикон - така го направиха монтажниците на прозорците, които аз смених.

Поствянето на перваз просто залепен челно за касата със силикон е напълно безсмислено (конструктивно), аз изчистих пяната под касата, за щастие имам 'просвет' над 20 mm, перваза ще подпъхна под касата и отдолу със самонарзни винтове ще го завия за касата на прозореца (това което направиха монтажниците, но преди да монтират ), ще го подпра на богато с клинове и ще уплътня с пяна и натам е ясно.

Това според мен е варианта, но той не може да бъде осъществен без 'нарушаване на бита', или както там му казваш.

Успех.

п.п. Довечера ще ти направя снимки, да видиш за какъв дистърб става въпрос, ако се зафанеш (аз съм в тотален ремонт - та не ми прави впечатление).
EmoZ - специалист
Алдебаране ей ти обещаните снимки. На първата се вижда прозореца (кат' твоя) без перваз, на втората така както трябва да стане.

Первазите от ролпласт са (ич не им правя реклама, даже наопаки, вж. тук):
Подпрозоречен PVC перваз ширина 15 см. (цена на линеен метър 21.00 лв.
Подпрозоречен PVC перваз ширина 20 см. (цена на линеен метър 22.00 лв.
Подпрозоречен PVC перваз ширина 25 см. (цена на линеен метър 26.00 лв.
Подпрозоречен PVC перваз ширина 30 см. (цена на линеен метър 28.00 лв.
Подпрозоречен PVC перваз ширина 40 см. (цена на линеен метър 40.00 лв.

Первазите е по-добре да отидеш да ти ги отрежат и сам да си ги монтираш, инак има да чакаш (така каза каката в офиса).

Успех.

Прикачен файл

wondow_2.png
трябва да стане ето така
wondow_2.png (91.33 KиБ) Видяна 5198 пъти

Прикачен файл

wondow_1.png
това е прозореца без перваз, просвета под касата е достатъчен, зада се подпъхне
wondow_1.png (82.48 KиБ) Видяна 5198 пъти
stamenov1 - специалист
aldebaran при мен също има конденз по алуминиевите профили на дограмата, и под прозореца си мотирах леко забити в пяната профили от кабелен канал 1 см. като ползвах само долната, част, а с маркуче и силикон отвеждам водата която се събира там в шише под прозореца. Конденз имам само по алуминиевите прозорци, а при ПВЦ то нямам. Ползвам аспиратор и вентилатор в банята. В стаите е доста топло над 24 26 градуса и проветрявам, но пак има конденз. Решението може да не е много естетично, но ми върши работа, иначе течеше и мокреше тапете под прозореца.
silllveto - Майсторица
Защо просто не си сложиш радиатора под прозореца + абсорбатор, перваз и проветряване и това е.
aldebaran - напреднал
stamenov1 написа:
aldebaran при мен също има конденз по алуминиевите профили на дограмата, и под прозореца си мотирах леко забити в пяната профили от кабелен канал 1 см. като ползвах само долната, част, а с маркуче и силикон отвеждам водата която се събира там в шише под прозореца. Конденз имам само по алуминиевите прозорци, а при ПВЦ то нямам. Ползвам аспиратор и вентилатор в банята. В стаите е доста топло над 24 26 градуса и проветрявам, но пак има конденз. Решението може да не е много естетично, но ми върши работа, иначе течеше и мокреше тапете под прозореца.
Уау! Това се казва теч! Маркуче, шише... Направо не е за вярване! Честно!
Това, което си направил заслужава внимание. За такова подобно нещо питам и аз, само дето на мен няма да ми се налага да отвеждам на някъде конденза, а просто ще го забърсвам от време на време, защото не ми е голям.
Така, както ти правиш, така и аз - най- много ме спасява от конденза обилното проветряване след готвене и къпане!
:wink:
Емо, това, което предлагаш е супер! Класическо изпълнение. Тотално решение на проблема в преграден и в естетически план. Естествено, ако му се `дълбае` на човек.. Както се изразихме по-горе , промяна на `бита`, едва ли не..
Тук само да отбележа, че `бай-Тошовските` черчевета имаха приемлива визия.Не само, че си имаха долен перваз, който не беше натрапчиво голям, но и отстрани и отгоре си имаха оформление... Не ангажирам никой, просто това е личното ми мнение :) Сега масовите изработки не са такива....
Благодаря ви за мненията.
aldebaran - напреднал
silllveto написа:
Защо просто не си сложиш радиатора под прозореца + абсорбатор, перваз и проветряване и това е.
Така, де! :wink:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "Идея за конденза от прозорците" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: