• 1
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 14
Всичко за този вид строителство.
Руди - специалист
Смисълът да се постави ивица негорима изолация
над прозорците е да се ограничи разпространението
на пожара по височина между етажите през изолацията.
За 1-2 етажни къщи е трудно да се намери смисъл.
Пожарът може да се разпространи през стълбите, които
често са интериорни, без врати.
naster - майстор
Ето малък Ъп на темата.
1. Монтирахме дограмата и входните врати! Профилът е последния модел на Кьомерлинг 88, обков Мако, дръжки Хоппе (панти на вратите Г-У). Пакетите са К 6-16-бяло 4-16-К 6 на СГГ с топъл дист. Вратите са с двоен термопанел 48мм на Ренолит?, а прагчето е много елегантно и ниско - алуминиево. Всички уплътнения по долния край са на крилото, за да е почти плосък прага. Черната каса е изработена от слепени греди 5х10 и са анкерирани в бетона "от плоча до плоча" заради тежестта от над 40кг/м2.
2. Изолация на рандбалките 10 см ХПС, както и канализационните отклонения. Водата от олука по южния скат ще се отича в един кладенец, а от северния - в канала.
Сега обръщаме прозорците отвътре с малко ХПС/ЕПС, за да сме готови за мазилките. Предстои да пускаме преди това ел., ВиК (нищо интересно) и вентилационните трактове (тук ще се проявявам - когато се почне ще има обстоен преглед).

Прикачен файл

kanal.jpg канал

Прикачен файл

komm882.jpg входна врата Кьомерлинг 88

Прикачен файл

komm88.jpg прозорци Кьомерлинг 88 с черна каса
radius - майстор
Не разбрах защо сте си поръчали тия кютуци с 6мм, но сигурно си има причина. Не знам дали има практика да се слагат различни дистанционери, това ми се струва че би подобрило звукоизолацията.
Вижда ми се много ефирно захващането на дървените профили, особено вертикалните. Това ще пружинира като тряснеш тежкия прозорец и ще мърда със все дограма.
Нямаше ли начин тези дървени гредички да са по дебели и направо да стъпят на тухлата? Дървото не е голям термомост.
naster - майстор
Защото Ug 0.6. Профилите на черната каса са 5*10 см, захванати в бетона и тухлата. Отдолу под К0.00 има и пети, на които са стъпили. Всичко е проектирано от изпълнителя, занимаващ се с фасади. Има и междинни укрепвания срещу хоризонтални движения при отваряне и затваряне. Не съм сигурен от каква фаза е снимката, но е вероятно не всички планки да са влезли в кадър. Тествах при тряскане се клати не повече от нормалното. Има огъване на материалите, поради големината, но не е повече от нормално монтирано пвц. А този профил е с 1.5mm стандартен усилител. По каталог Uf 0.93. Гредите са слепени и доста здрави, а тухлата е доста крехка. Взаимствах идеята от къщата във Войнеговци за рамката от плоча до плоча.
шоп - майстор
Можете да запените с монтажна пяна фугите между дървената конструкция и бетона и тухлите. Това ще укрепи допълнително.
Въпреки всичко, аз бих сложил още по 1-2 ъглови метални планки на вертикалите на които са пантите.

Успехи!
Супер се получава.
naster - майстор
Абсолютно е така! Пяната ще изчака малко, защото не искам да я гори слънцето. За планките и аз си го мислех - ще се заема в някакъв момент. Няма да навреди, ако не друго. Пропуснах да спомена, че дограмата и вратите (без праговете на входните) са обърнати по целия периметър ILLBRUCK Duo Membrane.
resistbody - специалист
Да попитам, защо дюбелите са във фугата ?? Толкова слаби ли са винербергер тухлите ?
naster - майстор
Технологично предпочитание на фирмата-изпълнител. Те междувпрочем се занимават с фасади основно. По няколко декара. Сега имат обект в САЩ. ВИНЕРБЕРГЕР са относително силни до първите 4-5 см, после кухините са по-рехави. Моделът е 25 н+ф лайт. Така или иначе основното анкериране е в ст. Бет. Елементи поради масата на пакетите от 40кг/м2
radius - майстор
ср мар 13, 2019 1:08 pmnaster написа:
Защото Ug 0.6
Искаш да кажеш, че 6-те мм стъкло ти подобрява топлоизолацията спрямо 4мм ?
Аз продължавам да мисля, че тази окачена дограма ще вибрира, ако ще и saint gobain да са я монтирали.
nikolov333 - майстор
6-те мм са супер за шумоизолация.. У нас с окачена фасада 12м2 в центъра на града с 2*6мм и делител ~?18, не чувам нищо от уличния шум..
 • 1
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 14

Тема "Нискоенергийна къща... може би" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: