ср мар 13, 2019 6:11 pmLazarGanev написа:Това нещо да разбирам ли, че ще работи без ток и ще сравнява температурата в бойлера и на идващата вода към серпентината?ср мар 13, 2019 1:56 pmandy_forresite написа: Един недодялан въпрос:Не ти трябват никакви кабели в случая - слагаш един термовентил на входа на серпентината, слагаш и термоглава с изнесен сензор (тръбичка с осезател), които пъхаш някъде под изолацията и си ти.![]()
Такава е термоглавата и я купих за такива пари преди 3,5 години. Вентилът също е Херц и е 3/4. Предишното управление не можеше да вкл/изключи циркулационни помпи и избрах варианта с термостатичен вентил трипътен, който ползвам като двупътен. Без ток работи, да (и моя, и предложения от Лазар).
В книжката четох, че се задава температура на водата в котела, при която се включва помпата към бойлер. Дотук нищо ново - за помпа радиатори всеки го ползва постоянно. Под тази температура обаче се задава хистерезис и съм си мислил, че това може да ми свърши работа вместо диференциален термостат. Спира ли помпа бгв при топъл бойлер?
То щом освен мотор вентил и задвижва ми трябва и ДТ ще се откажа.