Ел. инструментите. Консумативи.
adgj - специалист
Само за протокола, не можах да трая много. Вече съм горд собственик на 12v-2 Бош, синята серия - 239лв. Изглежда и се държи , като бижу. Аз си пуша - тя работи :)
velsi - Почетен майстор
Честито да ти е! Доста си завишил бюджета... Но си струва.
dragozow - майстор
Със сигурнос си заслужава повече от първия избор.
adgj - специалист
dragozow написа:
Със сигурнос си заслужава повече от първия избор.
Ако говориш за Практа-та, не си прав.Машината ми служи вярно 9 години, от тях съм работил с нея 5-6 / естествено с хоби натоварване/. Цели 2 години седя в шкафа, до миналата, когато пак я подкарах със страшна сила, при това със профи натоварване на 4-7 градуса зимата. Тя е "странна птица", тогава я имаше на 2 места в София /Вилаз още нямаха хипермаркет/. Като изработка, функционалност и модел е много добра, но към днешна дата няма, нито машини, нито батерии за Практа. Тя е по-скоро на нивото на Боша, от колкото на нивото на другата плява. Сега "кака" /Практата/ ще работи наравно с "гинко-прожинко" /Боша/.
Всеки, който е работил с даден вид инструмент знае кой е най-добрия или един от тях, но влезеш ли под кръстосания огън на цена-потребност-бюджет нещата седят по друг начин, но така май е с всичко.
Май се отплеснах. Айде поздрави на всички.
EmoZ - специалист
В Практикер Sparky BR 12 E (12V) с две батерии по 1.5 Ah е на промоция сега на цена 159 кинта. Днес в люлинския магазин нямаше от тях, та се разкарвах до магазина на 'Цариградско шосе', там имат 13 бройки (след като купих един :) ).

Нямам никаква представа дали е читав, ще видим.

Успех.
shadowman - майстор
Аз лично не съм доволен от тази машинка, но може да съм еденичен случай (един познат си купи тази машинка и я продаде преди да се скапят батериите). С други думи очаквах повече.
EmoZ - специалист
shadowman написа:
Аз лично не съм доволен от тази машинка, но може да съм еденичен случай (един познат си купи тази машинка и я продаде преди да се скапят батериите). С други думи очаквах повече.
Разкажи повече, де, какво не ти харесва, ако се притесняваш, няма да ме засегнеш, не съм докачлив.

Бях си избрал ей това BHP452HW, излиза около 400-450 кинта с доставката. Ма много време, аз конструкциите на кашона ги фикснах нежно мануално, ама кашона да го навивам на ръка, докато чакам, не вървеше, та взех тоя Sparky, инак другия ще си го купя - като 'стана голям' :lol: .

И на мен не ми харесаха разни неща в т'ва Sparky - снощи навих около стотина винта в кашона и кокалчето на първата става на десния ми палец е натъртено от 'ергономичната' ръкохватка. Съединителят му имам чувството, че се влияе от радиални усилия (не винаги можеш да навърташ в 'правилно' положение - чисто аксиално усилие - натиск по остта на въртене), което доста дразни. Инак навива прилично, даже много добре.

Solo виж к'во направих с тръбите в мокрото и в кенефа :) , нали и ти се бориш с такова чудо в банята.

Успех.

Прикачен файл

WC_2.png
ей това навих, не е перфектно, не съм доволен, но кат' за първи път . . .
WC_2.png (99.76 KиБ) Видяна 10196 пъти

Прикачен файл

WC_1.png
. . . иииии това също . . .
WC_1.png (91.68 KиБ) Видяна 10196 пъти
EDI - майстор
Мойто СКИЛ-че 12 V си работи вече 3 години и нямам проблеми с акумулатора, може такъв да ми се е паднал.Иначе другия ми винтоверт е БЕЙСИК 12-2 синята серия нао БОШ.Това лято при 40 градуса жега слагах OSB на покрива на вилата, машината се справи разкошно.Само дето трябваше леко да охлаждам батериите преди заряда, за да започне зарядката, защото направо бяха опечени на покрива.
solo5 - майстор
EmoZ написа:
Solo виж к'во направих с тръбите в мокрото и в кенефа :) , нали и ти се бориш с такова чудо в банята.
EmoZ супер е станало
можеш ли да качиш снимка преди да сложиш гипсокартона,
да видя с какви елементи си го направил (само UD или има и нещо друго :roll: )

Тема "Акумулаторна бормашина /винтоверт/ 14 или 12 волта?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: