• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте!
Правим ремонт в панелен апартамент не сами, а с майстори. Част от ремонта е и изпълнението на окачен таван от гипсокартон на конструкция с цел скриване на нова ел.инсталация и монтиране на повече осветителни тела по тавана. Размера на стаята е 3,5/4,8, а конструкцията е изградена с растер 0,60. Не знам каква е дебелината на картона, но ако това е важно мога да я уточня. Мината е първа ръка шпакловка и по всички снадки се появиха пукнатини. Майсторите казват, че не знаят защо така се е получило и, че може би причината е в температурните разлики на елементите панел/картон?! Остъргаха леко фугите и ги напълниха с акрилен уплътнител. Казват, че сега ще минат отгоре още една ръка с Шийтрок и щяло да няма проблем. Аз обаче не съм сигурен, че проблема ще се реши по този начин и се притеснявам, че тъкмо ще подредим стаята и ще трябва отново да я ремонтираме.
Много моля за компетентни съвети и мнения на какво може да се дължи и как да се оправи. [-o<
шоп - майстор
Проблема се оправя със смяна на майсторите :idea:
preslav - майстор
Без да съм майстор ще ти кажа, че някой се е заел с народно творчество на твой гръб. За фугите се ползва гипсово лепило, а не сатен, полага се слой лепило, залепя се специална лента, отново се шпаклова с лепило (ама после трудно се шкури и затова не им се занимава). Когато всички фуги са запечатани се прави цялостна шпакловка, при мен е със сатен, при теб както си решиш, но Шоп ти е казал къде е ключа за палатката.
Ами те казаха, че са фугирали и лента са слагали(не хартиена, а мрежеста), но то вече не се вижда и не мога да кажа със сигурност дали е така.
Така изглежда след пълненето със силикона. :sad:
Прикачен файл:
okt1.jpg
Прикачен файл:
okt2.jpg
Прикачен файл:
okt3.jpg
Прикачен файл:
okt4.jpg
Прикачен файл:
okt6.jpg
шоп - майстор
Потвърждавам мнението си. Намери нови майстори. Старите са кръжочници и дори не са наредили ГК както трябва.

На твое място бих свалил ГК или ако съм сигурен, че профилите са дюбелирани като хората бих сложил втори слой ГК на кръст спрямо този с РАЗМИНАТИ ФУГИ :idea: Може и от тънкия ГК
Успехи!
muhala - специалист
Не им плащай на тези, освен ако не ти покажат документация на Кнауф или на производителя, че профилите се слагат на 60 см и, че се запълват фугите със сатен.

Аз направих същата грешка да сложа профилите на 60см в две от стаите, но пък, минах с Фугенфюлер и няма никъде напукано.
dob4ii - специалист
Не съм специалист, но така не се прави. Фугите на картона трябва да се разминават, ползва се фюгенфилер и хартиена лента. Както те е посъветвал колегата трябва още един слой гк ако е здрава конструкцията, ама се съмнявам и на таван не се прави през 60см.
yanko78 - специалист
Трагедияяяяяяя, Цонке, Минке или кой както му харесва. Бъкел да не знаеш, ще го направиш подобре. Има 1 милион статии и писания как се прави таван от гипсо картон. С удоволоствие да им отрежеш ръцете и да им гинав еш в гъзъ. Не смея да попитам как са ъглите от тавана към стената. Сигурен съм, че ъгъл ще е силно казано.
jekasus - майстор
A2nature написа:
и лента са слагали
Прегледах снимките - не са слагали лента, дори гласфазерна щеше да се види.
Тавана е за демонтаж, даже съм сигурен, че директни окачвачи са монтирани с дюбел-пирони...
Chefo77 - майстор
Абсолютно грешно е това, което се вижда. Изхождайки от това, силно ме съмнява и това, което не се вижда, да е ОК.
Махай картона докато е време, да не слезе сам когато не трябва :cry:
  • 1
  • 2

Тема "Спукани фуги на таван от гипсокартон" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: