Сега обърнах внимание. Моят също не прилепва. Стегнах го, ще видя другата седмица дали са се отбелязали ходовете.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Tzinata
- специалист
81 мнения в "Тунинг на Грейко - има ли смисъл ?"
stefko
- помощник
За всеки случай си изработих преграда от метална шина, за да запуша отвора.
Извинявам се, но снимките, по невнимание, съм ги сложил в обратна последователност.
Извинявам се, но снимките, по невнимание, съм ги сложил в обратна последователност.
Прикачен файл
а това е при затворен и затегнат капак
Pregrada_procep_3.jpg (74.57 KиБ) Видяна 1893 пъти
Прикачен файл
тук е монтирана на мястото си
Pregrada_procep_2.jpg (72.42 KиБ) Видяна 1893 пъти
Прикачен файл
тук е зе снимка в/у шпилките
Pregrada_procep_1.jpg (70.57 KиБ) Видяна 1893 пъти
kotarankat
- специалист
Здравейте! Може ли някой да сподели по-конкретни размери на почистващия механизъм. Колко мм е стоманата на пружината, колко е стъпката между навивките. Ако може снимки отвън на лоста и изобщо всичко каквото би било полезно. Това, което разбрах е, че трябва да са с ф67 и дължина 850 мм. Моля не копирайте стари постове и снимки.
Ако успея да уредя по-приемлива цена всички от форума ще могат да се възползват, печалба не търся.
Ако успея да уредя по-приемлива цена всички от форума ще могат да се възползват, печалба не търся.
andy_forresite
- майстор
67 мм е диаметърът на тръбите. Пружината 57 до 60 мм, иначе ще затяга. Навивка 8 мм, стъпка 40, може с челен шлайф от долна страна. Дължината е там някъде.
kotarankat
- специалист
Благодаря за бързия отговор. 8 мм не е ли твърде дебело? Доколкото си спомням ти (ако може на ти) беше махнал пружините на третия ход, заради конденз или липса на тяга. Та, дали не би следвало да се прецени според конкретната ситиация/тяга на комина/ да се използва по-малко или по-голямо Ф на пружината.
andy_forresite
- майстор
Изглежда 5 мм е навивката. Прелъгал съм те с тази осмица. Извинявам се.
За пружинния тягата трябва да е силничка. Например имал си котел с въглища и сега си с грейко на същия комин. Минималната стойност в Паскали не я знам. Веднъж измериха тягата у нас и показа 14Ра. Значи над тази стойност. Макар че тя се променя
При мен с половинчато напружинване си паснаха котел и комин, но не мога да чистя тръбите и го отварям на 2 седмици.
Мисля че 4 мм навивка няма да ми позволят да сложа и другите пружини. Трябва си тяга, но аз съм много доволен как се получава.
За пружинния тягата трябва да е силничка. Например имал си котел с въглища и сега си с грейко на същия комин. Минималната стойност в Паскали не я знам. Веднъж измериха тягата у нас и показа 14Ра. Значи над тази стойност. Макар че тя се променя

Мисля че 4 мм навивка няма да ми позволят да сложа и другите пружини. Трябва си тяга, но аз съм много доволен как се получава.
filmatoplo
- майстор
Информация за пружините май много няма
,или тя е в сферата на опитите
.Няма категорични препоръки ,реални снимки и др.Имам наблюдение само в два уреда с пружини -камина Грейко и котел Пелетерм ,по една случайност и двата имат димен вентилатор което помага на тягата.Пелетерма има и основен вентилатор .Та тези двамата с пружините се почистват до една степен по лесно ,и по дълго време изкарват преди основно чистене.Под основно чистене имам предвид ,че освен тръбите с пружините има и риза като топлообменник ,част под тръбите където се събира прахоляка от почистването с пружините и др места и ъгълчета в котела и димоотвода .
Малко самоирония-и моята камина седи с пепелта от май месец

Тема "Тунинг на Грейко - има ли смисъл ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература