Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Може, обаче дали съотношението ще е 1:1 е божа работа.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ползвай пръскачта за дръвчета. Какви са ти тръбите? Това налягане 1.5 бара е малко за соларна система. Ако си с метални тръби го направи 3-4 бара, предпазния клапан трябва да е на 6 бара.
ivomagna - специалист
Благодаря за отговорите. Тръбите са неръждаеми, гофрирани. Ами толкова ми казаха когато го монтираха между 1 и 2 атм. ама те май бяха млко пишман майстори.
kozl - майстор
При сина работи на 1 бар, но беше спаднало и под половин и пак работеше. Геодезичната височина най-висока/най-ниска точка е към 4,5 метра. Манометъра е на половин метър от най ниската точка. Системата е със серпентина в 120 л бойлер.
Предпазния вентил не го помня на какво налягане е.
Последно я надух на 1 бар на студено от преправен съд за пръскачка и компресорче да надува в него.
РС е под 1 бар при източена система, но не помня 0,6 или 0,8.
ivanov_km - специалист
Да споделя, че от Натурела ми изпратиха ново управление с което нещата ЗАСПАХА. Сега ми къса нервите Wifi модулът им, е това чудо няма подкарване.
radius - майстор
Явно ще трябва да ти пратят нов модул :razz:
saraneron - специалист
16 фотоволтаика по 105 вата всеки по 35 лева парчето 4 квадрата жица и директно в бойлера.Стига да имаш място на покрива.Това е истината за избор на колектори.През зимата 4 колектора от тези ми дават общо 370/420 вата пик за няколко часа при слънчев ден.
brassSob - специалист
съб мар 09, 2019 10:05 pmivanov_km написа:
Ами продавача ми каза, че е много твърда тръбата и ще прецака тръбореза. Знам, че се реже с тръборез но се чудя дали има специални за гофрирана неръждавейка или се взима обикновен тръборез за медна тръба?
Ползвам този:
Прикачен файл:
rot1.jpg
rot1.jpg (16.15 KиБ) Видяна 1744 пъти
radius - майстор
чет мар 28, 2019 11:12 amsaraneron написа:
16 фотоволтаика по 105 вата всеки по 35 лева парчето 4 квадрата жица и директно в бойлера.Стига да имаш място на покрива.Това е истината за избор на колектори.През зимата 4 колектора от тези ми дават общо 370/420 вата пик за няколко часа при слънчев ден.
Това истина ли е, прекалено хубаво и евтино ми се вижда. Само площ да има...
kalin72 - майстор
Прерових Алиекспрес, но такава ниска цена за 100 вата PV не видях....

Тема "Помощ при избор на вид слънчев колектор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: