Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
Между другото, днес най-после си взех килимчетата за лозето - 100 Х 1.05 м. = 151 лв. + скоби за захващане (100 бр. за 24 лв.). Надявам се никакви лилави тревички да не изникнат под килимчетата.
Andri01 - майстор
пет мар 29, 2019 6:43 pmpreslav написа:
Между другото, днес най-после си взех килимчетата за лозето - 100 Х 1.05 м. = 151 лв. + скоби за захващане (100 бр. за 24 лв.). Надявам се никакви лилави тревички да не изникнат под килимчетата.
Какво представляват скобите?
пет мар 29, 2019 6:43 pmpreslav написа:
Въйййййй!!!
Пресли, за колко дена го изкопаваш тия дватриста квадрата?
Andri01 - майстор
Час,не повече! Той като малко,японско багерче....:)
пет мар 29, 2019 8:32 pmAndri01 написа:
Час,не повече! Той като малко,японско багерче....:)
Така предполагаш, щото ти самия копайш като култивиран селянин.
Ма аз питах него.
Угодил си е на душичката.
preslav - майстор
пет мар 29, 2019 8:01 pmAndri01 написа:
На пръв поглед нищо особено - П-та огънати от поцинкована тел (4-5 мм.). Краищата УЖ са заострени по специален начин. Може да е търговски трик, но ми казаха, че други хора са се пробвали сами да си направят скобите, но в крайна сметка са дошли и са си купили фабрични. Довечера може да дам повече инфо.
ТрифУне, фурия такава, тези 100 квадрата ще ги мина за час ако е в полето - в лозето, мероприятието трае половин ден + притеснението какво ще съборя, закача, отнеса. Освен това пръскането е на всеки 10-14 дни, а в ораното знаеш как се ходи, че и с 15 кила на гърба. В добавка на всичко останало тревата никне като бясна, трябва минимум 1 път в месеца да го играя упражнението с въртенето на машината из редовете, а времето все не стига и накрая всичко се засира.
Тази година ще пробвам по този начин, а на есен ще споделя дали си заслужава инвестицията или 180 лв. са отишли на вятъра. Ако остана доволен ще купя още "рогозки" за местата под дръвчета и асми, където така или иначе друго, освен трева, не вирее.
Andri01 - майстор
Че аз такива ползвам от 5г вече. ДЖилезо-4мм,П-образно рамената дълги по към 200мм.Не ти ли казах,като беше тука за ключа?
preslav - майстор
съб мар 30, 2019 7:59 amAndri01 написа:
Че аз такива ползвам от 5г вече. ДЖилезо-4мм,П-образно рамената дълги по към 200мм.Не ти ли казах,като беше тука за ключа?
Да, каза ми, каза и за дългото ЛИЖЯЗЛО помежду скобите, но нямам железа под ръка, а тези ще ползвам за отскок, демек да видя как ще стои чергата, пък после ще купувам тел, ще режа и ще гъна. Тези са по 170 мм. което ми се види малко за нашата песъчлива почва, но може и да греша. Фирмата производител е NORTENE, сайтът им е със същото име nortene.com
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
От малините, дето садих миналата седмица, 3 липсват. Да е морков, разбирам, пък то клечка малина.
?
kr1100 - майстор
[quote=Andri01
[/quote]
Абе и дюбели L 130 мм за топлоизолация вършат работа да забучиш мулча към земята.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: