Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bai_bradyra - специалист
съб мар 16, 2019 1:36 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб мар 16, 2019 1:23 pmandy_forresite написа:
я ... да си кажа че Трифонов вече ще вземе пръчката :) .
Изумяваш ма! Кък пузна?!
За риба съм.
https://photos.app.goo.gl/KHxHhsbhBcqkDPDL6
A мериш ли я?

Изображение

Не бях влизал скоро. Сега разбрах , че се пуска и нов модел. Ще наминавам за опресняване на информацията :lol: Филме, като минах на газ миналата година ме пита какво ще правя Грейкото.Сега ти отговарям: Продавам го (котел РБ20, горелка РБ20, почистващи пружини, бункер 120 кг. и помпа Грундфос. Отделно мога да предложа и интернет управляем термостат Salus IT500) :lol: :lol: :lol: Ако някой се интересува- на лични :partyman:
Последна промяна от bai_bradyra на нед мар 31, 2019 6:25 pm, променено общо 1 път.
съб мар 30, 2019 10:35 pmbai_bradyra написа:
съб мар 16, 2019 1:36 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб мар 16, 2019 1:23 pmandy_forresite написа:
я ... да си кажа че Трифонов вече ще вземе пръчката :) .
Изумяваш ма! Кък пузна?!
За риба съм.
https://photos.app.goo.gl/KHxHhsbhBcqkDPDL6
A мериш ли я?

Изображение

Не бях влизал скоро. Сега разбрах , че се пуска и нов модел. Ще наминавам за опресняване на информацията :lol: Филме, като минах на газ миналата година ме пита какво ще правя Грейкото.Сега ти отговарям: Продавам го :lol: :lol: :lol: Ако някой се интересува- на лични :partyman:
Eеее, браво!
Не бях са сещал тъй да меря.
Аз само па табана ги меря, та се големи излазат.
Наслука!

Ооооп, да са пофаля- дадох документи за газа.
Фанах последния влак, инак било другата година.
Тряба да закърпя малко къщето, че газа скъп, хахаааа.
filmatoplo - майстор
:) Фащам и аз ма едва ше стигнат до 15 см :lol: Белица и малки попчета на река Ропотамо :wink: .
damyaniq - специалист
Колеги да споделя един проблем,от 10- тина денаа започна да се променя шумът при работа на големия шнек започна да се чува едно пестъргване от към редукторчето Горелката е от първите дали ще се оправи със смазване или ще трябва нов редуктор или моторче с редуктор комплект Какви са цените и къде може да се купи? Ако някой е имал този проблем да сподели Благодаря :?:
filmatoplo - майстор
Първо опитай с разглабяне ,почистване и смазване.Огледай някое зъбно колелце да не затяга в някоя осичка :wink: Извади целия шнек ,почисти му пружината и тръбата -както и бункера от прахоляка. :wink:
damyaniq - специалист
ср апр 10, 2019 9:46 amfilmatoplo написа:
Първо опитай с разглабяне ,почистване и смазване.Огледай някое зъбно колелце да не затяга в някоя осичка :wink: Извади целия шнек ,почисти му пружината и тръбата -както и бункера от прахоляка. :wink:
Благодаря!
ср апр 10, 2019 1:01 pmdamyaniq написа:
Благодаря!
Със същия "хардуер" си, като моя.
Как се справяш от към почистване на котела и с изхвърлянето на пепелта?
Какви са градусите на изхода и правил ли си някакви подобрения?
kalin72 - майстор
ср апр 10, 2019 2:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср апр 10, 2019 1:01 pmdamyaniq написа:
Благодаря!
Със същия "хардуер" си, като моя.
Как се справяш от към почистване на котела и с изхвърлянето на пепелта?
Какви са градусите на изхода и правил ли си някакви подобрения?
Може ли аз, може ли аз :mrgreen:

80-110 градуса на фукс-а, чистено, нечистено, толкова си държи. Кво му се впечатляваш толкова :)
Пепелника чистя когат се сетя, със слънчогледовите на Керпи, на 2-5 дни, според зависи колко гори горелката.
Основно чистя с една Karcher изтормозена, на 2 месеца веднъж.
Никакви подобрения няма, една чиния бях сложил, ама не усетих никакво подобрение на горене/чистене.
Малкия шнек и вентилатора взеха да скърцат, та чакам края на сезона, за да отворя цялата горелка и да правя профилактика :)
Kondor1 - специалист
Гасете ги тия горелки вече. Пролет стана.
kalin72 - майстор
Пролет стана, ама на юг :) Сутрин и вечер гори по 1-2 часа, колкото да обърне въздуха в къщата, и да загрее бойлера, ако слънцето през деня не е успяло.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: