Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gnt69 - майстор
нед мар 31, 2019 7:18 pmvlax написа:
Не знам дали е за темата,но понеже е в овощната градина да кажа,че от два дни се боря с това/багер не може да влезе,то и багеристите не искат и да чуят за орех/.И още няколко по два дни ще отнеме.Орех отрязан преди 5 години,няма изгниване.Ако на някой му трябва материал за приклад за пушка да дойде безплатно да го извади. :-D
Да дойда да помагам, аз от седмица съм в Видинско и поне още няколко дни ще съм тук. Само кажи къде е тоя орех и идвам да го боря.
:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Улях се. Все пак, минах през пазара, само за 2-нки дръвчета... и после бясно копане на 9 дупки... Мноооо съм яка! Даже не помня какви са. 7 овошки и 2 лози десертни за асма. На есен още, че свършили вишните и зарзала мммм
Плюсът да си имал кръчма - температура на пръстта на 10 см забито в дъното на прясна дупка :razz: 14 градуса
gnt69 - майстор
нед мар 31, 2019 11:24 pmn_a написа:
Улях се. Все пак, минах през пазара, само за 2-нки дръвчета... и после бясно копане на 9 дупки... Мноооо съм яка! Даже не помня какви са. 7 овошки и 2 лози десертни за асма. На есен още, че свършили вишните и зарзала мммм
Плюсът да си имал кръчма - температура на пръстта на 10 см забито в дъното на прясна дупка :razz: 14 градуса
Аз вече нямам място за дръвчета, есента последно взех една късна кайсия / ще ражда след 15 август/ и една круша не помня сорта ама прилича плода на дюля и много вкусна, първо опитах после взех дръвчето. Всичко старо съм го отрязал ,най старите ми овошки са на 15 години. На есен ще ти взема вишна от моя разсадник, и късна кайсия. :partyman:
vlax - майстор
нед мар 31, 2019 9:42 pmn_a написа:

п.с. Разкошна маса... с какво си го поливал?
Не го поливам,а го мия с водоструйката да падне калта ,че тя изтъпява веригата на моторния трион.В корените има и камъни,които не се виждат.Един ,който не се виждаше се опитах до го срежа :-D и новозаточена верига замина за точене.Целта ми е не да го вадя целия ,а отрязвам това което е отгоре над повърхността и го заривам.Но пак си е хамалогия,един път съм го правил това упражнение. :)
vlax - майстор
и после бясно копане на 9 дупки... Мноооо съм яка!
Моя скромен опит в посаждането на дръвчета е,че трябва да се копаят по-големи дупки.Дръвчетата се развиват много по-бързо.
kr1100 - майстор
[quote=n_a
"Чи как го е познал, че е малина???" - Koйто е имал малини знае.
"Леле, доматя... абе ти нямаше зима там...." В събота рано сутринта 8:30 бучих термометър със дълга сонда в пръстта. 15- 16 гр . Домат е в кофички, някои домати са по 1 педя дълги.
П.П. В събота ми писна да се събличам и обличам. Вътре по тениска - навън леден вятър.
В неделя почивка на поход с плаж, ама без къпане,че много вълна имаше

П.П.2 @"Не знам дали е за темата,но понеже е в овощната градина да кажа,че от два дни се боря с това/багер не може да влезе,то и багеристите не искат и да чуят за орех/"
И аз имам такова чудо - миналата есен го резнах /2017/,2018 надупчих "масата" с ф 10 за дърво с надеждата зимата вода и студ даго разпукат - ама не стана номера.

Прикачен файл

IMG_20190331_132935884.jpg
lov - майстор
Руснаците го церят като разпробиват максимално отвори и ги пълнят със селитра. После водичка че да може да се импрегнира добре. А след това суша да засъхне и го палят да изгори. Макар че това за корен на орех не знам дали е приложимо. Той сух в огъня си стои на тухла и не гори.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пон апр 01, 2019 12:34 amgnt69 написа:
Аз вече нямам място за дръвчета, есента последно взех една късна кайсия / ще ражда след 15 август/ и една круша не помня сорта ама прилича плода на дюля и много вкусна, първо опитах после взех дръвчето. Всичко старо съм го отрязал ,най старите ми овошки са на 15 години. На есен ще ти взема вишна от моя разсадник, и късна кайсия. :partyman:
Кайсията ми е хем късна, хем някаква румънка дет не мръзнела. Исках и зарзала, че е вече екзотика и от нищо не и пука, пък и обичам аромата и вкуса. Нямам черница/бубонка бяла и черна и вишна нямам. Пък дано вчерашните ми се хванат и развиват добре. Днес някои бяха пукнали листни пъпки. Баш в последния момент съм ги бучнала. 2 разни ябълки, 2 разни сливи, праскова сплескана, кайсийката, черешка черна хрущялка, късна. За асма Молдова и бяло някакво украинско. Хубавото ми е, че и да лежа и да копам всичко зверски си ме боли :-)))
Човекът каза, към края на април да го водя да види и да клъцне малко, по път му било, Нали е на Басарбово. По въпроса за Онази ябълка, никой не се бил обадил, а и имали висене и лежане в болница, моите хора, та явно се отлага
Трябва да се събера и да разчистя шахтата и да разберем отде е идвала водата и дали и как...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пон апр 01, 2019 1:39 pmkr1100 написа:
... на поход с плаж, ама без къпане,че много вълна имаше...
На мен пъпът ще да ми е фърлен в морето. Другояче дишам на морско равнище. :-) И преди 6-7 години успях да спя на плажа. Голямо преживяване
kr1100 - майстор
пон апр 01, 2019 8:04 pmlov написа:
Руснаците го церят като разпробиват максимално отвори и ги пълнят със селитра. После водичка че да може да се импрегнира добре. А след това суша да засъхне и го палят да изгори. Макар че това за корен на орех не знам дали е приложимо. Той сух в огъня си стои на тухла и не гори.
Моя няма корени .Като копаха за мръсен канал на пътя му изкараха 1 дебел корен към ф 18 см и дълъг 3-4м. После като вкарваха мръсния канал в двора отиде друг подобен корен.
Забравих да пиша, че се опитвах да режа "масата вертикално , но много бързо захабява веригата и затова разпробих "масата на дълбочина 10-12 см нагъсто отвор до отвор. Свредлото загряваше ..
Надявах се зимата да се разпука и да го разсека с търнокоп , ама не стана номера.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: