Има химични методи с отлагане на тънки метални покрития върху диелектрици чрез електролиза.
чет апр 04, 2019 1:28 pmalien написа:И аз не разбрах къде е проблема и защо подгряването трябва да е на 12 Волта - някъде в нета попаднах на подово отопление, което прилича на лентов кабел, направата на терморегулатор е не чак толкова сложна работа. Също така не видях да се коментира въпросът с водна баня - кошчетата от сайта спокойно могат да се потопят във ваничка с топла вода, а водата може да се подгрява и на 12 и на 220 Волта.ср мар 27, 2019 10:10 pmnеwage написа: Експериментирах с всичко, което можете да се сетите - нагревателни шнурове, силиконови нагревателни кабели, размразители за хладилници, китайски подложки за терариум, фолио за подово отопление и т.н.какъв е проблема? защо да не стават?
Като цяло не съм фен на кълновете и не ме интересуват ползите от тях, но ми е интересно техническото задание защото топлият въздух е също вариант за подгряване на почва, кълн, растение, на всичкото отгоре топлият въздух "разтваря" в себе си много повече влага отколкото студеният, с който се обдухват растенията.