• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
spahov - помощник
пет апр 05, 2019 8:39 pmDMN написа:
Според мен слаб е моторът за тези неща, които си наумил, еле пък за мини банцига...
За шмиргел за дребни нещица по-може, ама....
:partyman:
Специално за банцинга не се притеснявам то ще го направя с другия мотор на който ако се сложи и регулатор този мотор не може да го спреш лично съм го видял.Управлението ще намали оборотите но не и силата му.За такъв вид мотор пт пералня и управление има в тубата много тестове.
hidrazin - майстор
пет апр 05, 2019 8:25 pmspahov написа:
... този видимо външно изглежда много по голям ,но да е слаб от другия не ми се вярва.... ... мини банцинг,но за банцинга ще ми трябва и управление на оборотите защото другия мотор вдига прекалено много обороти.
Какво не ти се вярва няма значение. На мотора е написано колко е мощен.
Освен това вътре са ДВА мотора.
За банцига не ти трябва регулатор на обороти а мотор, друг мотор.
Осен ако не режеш с него клечки за зъби...
пет апр 05, 2019 8:40 pmspahov написа:
Пробвах вчера работи 5минути не загрява всичко е ок.После пак пуснах след 10 сек. почна да пуши и изключва после пак същото.
Не може да го пукаш след 10 секунди. Трябва да изчакаш няколко минути.
Тоя го отпиши. Опекъл си го.
spahov - помощник
За банцинга ще се ползва другия мотор който според ме прекалено мощен за тази работа.Става въпрос за контурен трион(мини банцинг)няма да цепя дърва с него.Идеята е мотора да се свърже с буталото от компресор на хладилник за да може да се получи тип движение на зеге.Хората го правят със смешен компресор го правят този мотор от хладилник няма да се справи.
hidrazin - майстор
пет апр 05, 2019 9:04 pmspahov написа:
...Хората го правят със смешен компресор...
Смешен, смешен, колко да е смешен???
Компресор C-KO 160 H5-02 - тежи 8,8 килограма и е 160 вата.
Демек това измислено моторче от пералня е три пъти по-смешно...

Прикачен файл:
Компресор.jpg
Компресор.jpg (63.08 KиБ) Видяна 6226 пъти

DMN - майстор
hidrazin написа:
Демек това измислено моторче от пералня е три пъти по-смешно...
Малко се поомотахме :) . Авторът доколкото разбирам има предвид друг мотор за "банцига", а не този от снимката в първия му пост.
Ама spahov , не стана ясно какъв е този другия мотор. Предполагам, че вече става дума за съвсем друг тип двигател - колекторен :? . Щом говориш за промяна на обороти и т.н.
hidrazin - майстор
Е ами как да не се обърка човек? Той пита за един мотор и то не много свързано.
После моторите станаха два, после се появи компресор и станаха три...
Дал съм му схема - да се оправя. Няма да чета цяла вечер тая несвързана тема.
spahov - помощник
Главния въпрос беше схема за мотора който е сниман на първия пост,получих схема и утре ще тествам.За банцинга няколко пъти казах че ще го направя с друг мотор който имам само че развива високи обороти затова ще трябва може би и управление за него.Нали форума е за да се споделя,какво лошо има че съм споделил с тази тема и една друга моя идея и да чакам съвет от по знаещите не мога да разбера.Споделих,че искам да свържа другия мотор към бутало от компресор на климатик и да направя контурен трион и това беше споделяне с цел някой може да е пробвал или има нещо впредвид да ми помогне.
Ето това е другия мотор като този:
novgradski - специалист
В друга тема съм посочил свързването на мотора на стария ми индезит.
viewtopic.php?f=11&t=36210&hilit=%D0%BC ... 0%BD%D1%8F
  • 1
  • 2

Тема "Схема за свързване на асинхронен мотор от пералня Indesit" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: