Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pechkata - специалист
нед апр 07, 2019 5:59 pmpechkata написа:
https://bg-maistor.com/otoplenie/kotli- ... 051-detail
:shock: :? :supz:
Пееееч, и ти ли са накефи???
Страхотен е, но.........
......НО......,
....колкото и богат да съм, няма да си го причиня.
Всъщност, може да го платя, но само ако не съм забравил за любопитството си.
LazarGanev - "Велик майстор"
Трифунье, чуек, дори и да нямаш газ, за 4 хилки са газифицираш на пропан и после имаш за 20 годинки по 1000лв за отопление, без да мислиш за пелети :-D. Туй чудо дали ши искара толкос?
пон апр 08, 2019 12:45 amLazarGanev написа:
Трифунье, чуек, дори и да нямаш газ, за 4 хилки са газифицираш на пропан и после имаш за 20 годинки по 1000лв за отопление, без да мислиш за пелети :-D. Туй чудо дали ши искара толкос?
Така е Лазаре. То и да изкара, аз от сига бутам масло, та до 20.....
Бе мога да мъкна още, ама нека по скоро ми звъннат от Арес.
Уратаааа, токущо телефона издрънча на метань. Утре подписваме брак.
Christo - майстор
пон апр 08, 2019 8:12 amТрифон П.Трифонов написа:
пон апр 08, 2019 12:45 amLazarGanev написа:
Така е Лазаре. То и да изкара, аз от сига бутам масло, та до 20.....
Бе мога да мъкна още, ама нека по скоро ми звъннат от Арес.
Уратаааа, токущо телефона издрънча на метань. Утре подписваме брак.
Широко ви е на вас около врата.... В Троян газ ще прекарат сигурно за правнуците. Ако има все още някой да живее в провинцията... А иначе относно котела, училище ли ще топлите с този 45kW котел? Аз имам 30kW от по-стария модел и ми е малко голям. 20kW от същия сайт го гледам маалко под 17хил. Ако се пазарува директно от представителството им в София(както направих на времето аз), сигурно ще се отчупи още хилядарка от цената.. Че са много парите, много са. Но не чета теми за проблеми с настройките. Купуваш си котел и се топлиш, не обект за ремонти, експерименти и научни изследвания.
Поздрави на всички и да ни е честито приключването на отоплителния сезон!
пон апр 08, 2019 11:06 amChristo написа:
... Че са много парите, много са. Но не чета теми за проблеми с настройките. Купуваш си котел и се топлиш, не обект за ремонти, експерименти и научни изследвания.
Поздрави на всички и да ни е честито приключването на отоплителния сезон!
Благородно завиждам, че си имал възможност да си го позволиш.
При мен сезона приключва след месец. Топлоизолация няма, та покрай газта и на мойта къща ще сложа.
Тогава може и да приключва по рано отоплителния.
Със здраве да изкараме летния!
andy_forresite - майстор
Аз няма да приключа отоплителния скоро. Но засега всичко е наред - под 800 лъва ми коства отоплението. От 6 месеца не съм пропускал ден да го стъкна. В момента подпържва с 61/51°.
И костражева са известна марка, обаче не съм чел някакви суперлативи. Същото е и с дефро, само че агро уни модификация.
Грейкация казан нито е най-ефективния, нито най-добре изработения, нито е най-красив, но е комплексен победител като погледна какво получава клиента за платените пари. Дано след няколко години не протечат половината че хич не искам газ.
kalin72 - майстор
800 лв при какъв режим, Анди?
andy_forresite - майстор
Ами 4 стаи. Петата е за цялостен ремонт и смяна на дограма и мебели. Затова радиаторът е на 6 градуса. Под минус 4 градуса гори и нощем. Само тогава се самоприсъединява този 600/1800. Скоро не е имало такива температури при мен. Водата се движи бавно в далечния радиатор 500/2200 и там термоглавата е пред телевизора. Когато беше студено вътре беше 20-21. Иначе вдига 23 до 25. На 25 поставям термоглавата и се придържаме към 24.
В малката спалня крилото пвц духа право в термоглавата. Радиаторът е малък 600/1000 и винаги врял изцяло. Задал съм 21 гр. Реално сега са повече, за сметка зимата, но той пак е врял. В съседна дневна с 600/1400 също 21. И в последната стая е 20 алуминиеви ребра и задание 23. В студ не ги достига поради бавната вода. Тя лимитира разхода на 45 кг каквото и да правя. Повече не може.
От средата на февруари се палеше от 14:30 часа до 23:30 или до 00:00, след това от 16:30, а последните 2 седмици по 5-6 часа на ден. Задал съм 64 вода, вентил на 51 към котела като това не съм го променял от 26.09. мин. година. По едно запалване на ден. Рекордът тази година е 14 дни нон стоп.
Christo - майстор
[/quote]
Благородно завиждам, че си имал възможност да си го позволиш.
При мен сезона приключва след месец. Топлоизолация няма, та покрай газта и на мойта къща ще сложа.
Тогава може и да приключва по рано отоплителния.
Със здраве да изкараме летния!
[/quote]

Аз си го купих преди 7-8 години и тогава въобще нямаше български производител на пелетни котли. Цената беше малко над 12хилки за 30kW. Покрай Филма топло се бях зарибил за пиролизен Атмос. Обаче от Ерато твърдо отказаха да внесат котел с оригиналното управление, писах на завода -производител, те ме посъветваха да присаждам някакво друго управление, аз им теглих една на длъж и на шир и малко в пристъп на яд скочих на Херц. Чехите са едни малки джендърчета, между другото. Специално за немския пазар произвеждат котли, отговарящи на немските стандарти но са достъпни само в Германия и могат да се видят на сайта им само в немската версия.
Ясно ми е, че няма да си върна парите никога. Веднага ще мина на газ, ако наоколо се появи такова нещо но едва ли ще ме огрее.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: