Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт апр 09, 2019 3:16 amLisko написа:
Я кажете за стригането че се заинтригувАх.
:?
На мястото на отрязаното излизат две клончета.
preslav - майстор
вт апр 09, 2019 1:08 pmkeymaker написа:
Осмокот и платакот са дългодействащи торове и са можеби най доброто, ама с доста зор ще се разтварят във вода. С разтвора който съм препоръчал се дава почти незабавен старт на действието,а и е максимално ефтино . След седмица с цел избягване на предозиране може да се сложи дългодействащ тор.
Точно, не се разтварят за листно торене, но ги слагаш и 6 месеца не береш грижа (да не кажа и повече от половин година). За рози, а и не само тях ползвам торовете на Яра, основно Универсал, Кристалона ми се вижда скъп, а е и само в малки опаковки. Преди време имаше течен тор на някакво девненско предприятие, такова чудо не бях виждал, най-добре се отразява на пипера, става тъмно зелен, чак мазен, изправя се плода - сега не го виждам на пазара. И последно - няма да се сърдиш, нали, ама еВтино, а не еФтино, нищо, че на гръцки е ftinós.
Полезен си за форума!
ky-kyy - майстор
Олелеееее......познайте, как прочетох заглавието на темата и с любопитство цъкнах да видя, какъв е проблема с .уя, а то за гирлюк идвало реч....Т-то, ми се привидя на х .....баси, явно, съвсем съм изперкал тия дни :lol:
ky-kyy - майстор
вт апр 09, 2019 2:53 pmn_a написа:
Лелеееееееее, то това, като ламята Спаска :supz:
Lisko - майстор
Това добре! И викаш на пролет? А зависи ли от състоянието на растението?
Посадих на две различни места. Отначало бяха еднакво малки. После на едното място
се развиха, и на ръст и на ширина, а на другото - слаба работа. И така - 9 години.
Не съм стригал нищо, не съм торил, не съм поливал. Има нещо разлика, вероятно
в почвата, но въпроса ми е - това по-нефелното - да не му дойде много нанагорно
ако го подстрижа?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср апр 10, 2019 6:07 amLisko написа:
Това добре! И викаш на пролет? А зависи ли от състоянието на растението?
Посадих на две различни места. Отначало бяха еднакво малки. После на едното място
се развиха, и на ръст и на ширина, а на другото - слаба работа. И така - 9 години.
Не съм стригал нищо, не съм торил, не съм поливал. Има нещо разлика, вероятно
в почвата, но въпроса ми е - това по-нефелното - да не му дойде много нанагорно
ако го подстрижа?
Подстригва се по време на растеж. Подстригването, не че баш стимулира самият растеж, ами му дава насоки.
Как да познаем колко ти е нефело нефелото?
preslav - майстор
ср апр 10, 2019 6:07 amLisko написа:
Отначало бяха еднакво малки. После на едното място
И аз имам две дръвчета хванати от семка - развиват се различно, макар че са на 50 сантиметра едно от друго. Вероятността да е от почвата отпада (поне при мен), оставил съм ги да се развиват свободно, няма стригане, не помня да са торени, но мисля, че няма да им е излишно. За сега единствените грижи са поливане (наоколо има цветна градина), пръскане с препаратите, с които пръскам плодните дръвчета.
В твоя случай зависи какво целиш като форма и височина - прекъсването на върха стимулира разклоняването, а от там и сгъстяването на короната (ако може така да се нарече зелената маса), самата корона си я оформяш по твой вкус. Аз не бързам за сега, дръвчетата са на 5-6 години, едното е по-високо от мен (към 2 метра), другото е по-дебело от мен (към метър в диаметър).
Lisko - майстор
Ооо тия добре вървящите, върха сигурно е над 3 метра. На зле вървящото - под 2.
radius - майстор
keymaker, беше ми писал за пръскане на туи само с зелен кристалон, добавянето ня жълт е някакво подобрение на рецептата или е само за този сезон, в който живват растенията?

Тема "Проблем с туя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: