• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vidrata - специален-специалист
Пипбел ти май се засегна.защо ли?????
Няма ирония в поста ми.Стой там където си колкото ти е кеф.
Друго материалите за ТИ на брат ми са на Остотерм(поне на мен така ми звучи) ,мазилката е Българска на Оргахим.Ако не ти харесва набутай се ,обаче после като го осъзнаеш имай доблест да си признаеш тук във форума.
По един от последните ти постове разбрах че "до сега 130 хилки" аз то говоря за много по-малко ама вервай си.И като гледам нищо повече .Поне досега.Дано ме опровергаеш че ще се пукна от смях на края .Като гледам вълните по замазката се плаша.Ама айде да не те отчайвам.
Master_Kenobi - V.I.P.
Абе, да ви имам спора - по финансовата част имам предвид!
Естествено, че доктора (pipbel) не може да стане майстор и да си докара тънки цени, както е естествено, че и майстора (vidrata) не може да стане доктор и не дай Боже да се разболее... То нали на това се крепи икономиката - неспециалист, плаща на специалист за работата му.
Аре, стига сте се дърляли! :-D
Ааааааааа и тъй като ми се струва ,че се опитваш нещо да ме засегнеш -видя ли разлика между зидарията на нашата къща и на твоята????И разлика в тухлите?
Па и "35%" на тея "130 бона до сега " са си сума .
МНОГО СА.
Още нещо-като те кефи там където си защо не си вземеш семейството и да си живееш щастливо ами си се юрнал да строиш къща тук???????????
В нета е лесно да се хвалиш нали????
Master_Kenobi - V.I.P.
vidrata написа:
Още нещо-като те кефи там където си защо не си вземеш семейството и да си живееш щастливо ами си се юрнал да строиш къща тук???????????
В нета е лесно да се хвалиш нали????
Оф, Видра, да не си пракалил с бирата?! :-D Ай, стига!!! Нито се хвали, нито е казал, че го кефи там! Озапти се бре, човек! :-D
Ок Кеноби няма да преминавам на тъмната страна :lol: .
Ще запазя едноседмично мълчание по темата.
pipbel - майстор
Видра, не искам да емигрирам. И изобщо не ме кефи това че си изкарвам добри пари в чужбина, а в собствената си не мога. Напротив, боли ме за това.

Ама споко, не си ме засегнал, поне не много.
Още 1 факт - досега съм дал за дограма 12 бона, а можеше спокойно и наполовина да ми излезе ако слушах жена си. Но получих това , което исках. И не съжалявам.
2 факт - можеше и да не измазвам къщите, а да лепя направо ТИ като тебе.
Но - аз ще живея в тази къща.
Според мен да залагаш на по-евтиното е винаги грешка с дългосрочни последици.
Аз базирам избора си на даден продукт на качествата му (много помага и наученото тук по форумите), за мене цената е второстепенна. Е, случва се понякога и обратно ако съм притиснат било от време, било откъм пари., но е доволно рядко.
За това идеше дума. Както казах има 2..има и 200.

Относно вълните - не знам, не мога да преценя оттук, жена ми каза че е добре, ама аз от тука виждам че не са си загладили хубаво теракола. Те така или иначе не са си получили цялата сума, като се прибера края на месеца и "приема обекта" ще кажа как стоят реално нещата.

ПС - няма какво да ми пазиш мълчание ами щом споменаваш че и ти почваш строеж, отваряй твоя тема, щракай снимки и давай да гледаме.
Master_Kenobi - V.I.P.
pipbel написа:
Но - аз ще живея в тази къща.
Според мен да залагаш на по-евтиното е винаги грешка с дългосрочни последици.
Не съм много съгласен с тая теза. Не винаги по-евтиното е грешка. Нито по-скъпото по-надеждно. Смятам, че си направил от престараване някои излишни неща и ти ги писах в течение на темата. Но нищо фатално... Казвам това за всички четящи темата.
Иначе уважавам избора на всеки инвеститор, особено ако той е и собственик на дома си! :) Нали така човек се чувства по-комфортно в кожата си! :)

-------
vidrata, не ни напускай!!! Ще умрем от скука без тебе! :-D :-D :-D
Domashen_maistor - специалист
Както каза Мастър-а, темата стана хубава. В смисъл, че pipbel строи къща в която да живее. Досега не е строил (явно е) и всички читатели тук могат да видят какви грешки допуска, къде се изхвърля и къде го прави кактотрябва. То в крайна сметка това е и смисъла на тоз форум. В този ред на мисли може да прочетете и поста на vidrata за ТИ. Не, че той не е направил грешки там, но както сам каза това му е била първата ТИ. Не съм убеден, че vidrata е майстор от занаята (демек с това си изкарва хляба) по-скоро е "майстор-направи-си-сам", но понякога е прав. Не и в случая с цената. Като гледам къщата на брат му мога да кажа, че разликата е голяма и е нормално да е така. Първо защото едната къща няма мазе, другата има (а там аз например хвърлих 100м3 бетон и около 5т арматура) и второ защото къщата на pipbel ми се чини и по голяма на квадратура. Друг е въпросът за материалите - Баумит или Деко. Определено всички правим грешки на растежа :lol: . Аз например не бих избрал Баумит щото вече избрах оргахимското и съм доволен.
Domashen_maistor - специалист
[b]vidrata,[/b] не ни напускай!!! Ще умрем от скука без тебе! :-D :-D :-D[/quote]
[b]Ей, къде ще ни напуска бре, да не би pipbel нещо да е взел скалпела и...... :lol: [/b]
pipbel - майстор
Кенобито ей сега ще ми се скара че върша излишни работи, ама нейсе.
Все пак реших да направя вътрешна ТИ с 2 см фибран на стената между детската и спалнята на 2 етаж, понеже последната ще се затопля само привечер.
На детската само на тези 5м2 на западната стена (където няма да има външна ТИ) слагам 5см фибран отвътре.
Там пък 8180 ще ме метне заради термомостове макар че няма бетон....ама и това ще преживеем. :cool:

А на източната стена на детската и северната на спалнята отвътре обмислям и 6см депрон. Заради последното очаквам и двамата задружно да ми набият канчето....не е изолация, даваш си парите нахалост и т.н. Абе знам си ги хората.....:wink:
Обаче брат ми е много доволен от депрона - факт. :!:

Прикачен файл

SS850719.jpg
SS850719.jpg (81.13 KиБ) Видяна 4292 пъти

Прикачен файл

vatr.izolacia - detska.jpg
vatr.izolacia - detska.jpg (25.26 KиБ) Видяна 4292 пъти

Прикачен файл

vatre6na izolacia spalnia.jpg
vatre6na izolacia spalnia.jpg (65.25 KиБ) Видяна 4292 пъти
  • 1
  • 14