Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Спирам да пиша, докат не я оправя.
Тук що няма KREDOR?
ohdan - специалист
Здравейте ,включвам се отново , стана доста интересно. Това с леда наистина е хитро ! Не виждам проблем в това да се изкара ледът. Та нали като се затопли тръбата , сам ще се отстрани. Май ще пробвам този метод. Колкото до тези клещи за които става въпрос не ги знам но, като виждам цената им :? нещо малко ме съмняват. Все-пак щом fitibdldi казва че вършат работа , значи трябва да ги е пробвал.
emil_v r - майстор
n_a написа:
Спирам да пиша, докатО не я Поправя.
ТукА ЗАщо няма KРЕДОР ?

Не е достатъчно кирил. , требва и правопис !
Fitibaldi - специалист
ohdan написа:
Здравейте ,включвам се отново , стана доста интересно. Това с леда наистина е хитро ! Не виждам проблем в това да се изкара ледът. Та нали като се затопли тръбата , сам ще се отстрани. Май ще пробвам този метод. Колкото до тези клещи за които става въпрос не ги знам но, като виждам цената им :? нещо малко ме съмняват. Все-пак щом fitibdldi казва че вършат работа , значи трябва да ги е пробвал.
на теб не ти трябват за професионална употреба. ще огънеш една тръба. те са до 12 мм и вършат работа. аз съм доволен.
aldebaran - напреднал
БАШ МАЙСТОР написа:
с пружина става стига да намериш толкова дълга....
..да, 50-60см! Връзва се и си я придърпваш последователно. :wink:
ESPACE - майстор
Не напразно попитах дали е твърда или мека тръбата? Има два вида. Меките които използват при монтажа на климатиците например се огъват лесно само с пясък вътре. Ако е твърда обаче ще се видиш в приключение с всички тези съвети които ти дадоха. Ако се окаже такава, пиши и ще ти кажа как да я откалиш равномерно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ESPACE написа:
Не напразно попитах дали е твърда или мека тръбата? Има два вида. Меките които използват при монтажа на климатиците например се огъват лесно само с пясък вътре. Ако е твърда обаче ще се видиш в приключение с всички тези съвети които ти дадоха. Ако се окаже такава, пиши и ще ти кажа как да я откалиш равномерно.
С пясък съм оъвала 2,3мм стоманена тръба.

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ
ESPACE - майстор
Може да си огъвала и хром-ванадиева, само че не само огъването е важно а и визията на крайния резултат. Гарантирам ти че ако опиташ огъване на d=25 мм твърда медна тръба с диаметър на огъване 350мм. колкото вероятно гони човека резултата ще е плачевен. Та не ми давайте примери с други метали без да сте сърбали попарата с конкретния случай. Твърда медна тръба да огънеш с пясък без да си я откалил е направо мисия невъзможна.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Защо без да си я откалил???
ESPACE - майстор
n_a написа:
Защо без да си я откалил???
Ами нали затова го питах каква е тръбата, да даде повече инфо, а той се стиска все едно пари му искам.

Тема "ОГЪВАНЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: