Всичко за дърводелството
litbig - напреднал
Изображение

Здравейте.
От доста време се мъча да измисля как трябва да се реализират вратите на схемата.
Става въпрос за 2 бр. плъзгащи врати за гардероб. Размерите на вратите са около Ш-95см Х В-240см. Идеята е да имат нещо като фуги между отделните детайли, а също така и как ще стане вграждането (закрепването) на огледалата.

Ако имате идеи ще радвам да ги споделите.
solo5 - майстор
litbig написа:
От доста време се мъча да измисля как трябва да се реализират вратите на схемата
"Сега не се казва да скова кочинка, сега се казва да реализирам кочинка" - цитат от БГ филм :lol:

P.S. Извинявай, но не се сдържах :roll:
litbig - напреднал
Идеята е да имат нещо като фуги между отделните детайли.
Първата идея която ми дойде е да се използват МДФ профили с дебелина 8мм и ширина около 15-20см, поставени в алуминиева рамка (например - http://wood-art.hit.bg/other%20pics/MDF%20profil.JPG и http://www.kronbg.com/pdf/page%2027.pdf)
Обаче не мога да измисля как трябва да се направи захващането между вертикалния елемент и хоризонталните, а също така и как ще стане вграждането (закрепването) на огледалата към МДФ профилите.
Или вместо МДФ профили да се използва ПДЧ с дебелина 8 (10) мм което да се нареже и кантира с по светъл кант 2 мм, но не мога да измисля как трябва да се направи захващането между вертикалния елемент и хоризонталните елементи без да се използват допълнителни алуминиеви профили.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
фрезовай.
maroka - специалист
Преди да си пуснал темата в още 10 дърводелски форума да взема да ти отговоря, явно линка не е бил достатъчен.

Схемата е следната: вратата е с рамка от алуминиев профил, облепен с фолио с дървесен цвят...как се захваща не ти е работа да го мислиш.

Пълнежа е комбиниран: релефен МДФ с дървесен цвят и огледало.....помежду им има хоризонтални алуминиеви делители пак с дървесен цвят.

Имаш опция да си поръчаш вратите и да си ги монтираш сам.....или да ги поръчаш с монтаж. Ти си преценяваш.........сега надявам се съм бил по-изчерпателен.
shadowman - майстор
Давам идея тези фуги ако желаеш да са с алуминиев профил, има фирми които ти правят вратите по твой размер и желание.
litbig - напреднал
Благодаря за съветите.
Искаше ми се да се пробвам сам да ги "скова", но явно ще трябва да ги поръчвам.
Opes - помощник
Единствено мога да ти помогна с механизма за плъзгащите врати ,зависи колко пари ти се дават !?!
maroka - специалист
Opes написа:
Единствено мога да ти помогна с механизма за плъзгащите врати ,зависи колко пари ти се дават !?!
На мен ми е интересно.

Какъв е механизма, чие производство е и колко пари струва.....възможно ли е да се приложи при профилирани врати......дай малко повече инфо :)

Тема "HELP за плъгащи врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: