Слагаш до бойлерната помпа един ел клапан като спре помпата клапана затваря по просто от това може да е само бобена чорба с шарен боб 

нед апр 14, 2019 9:52 pmТрифон П.Трифонов написа: Май не си знаят чугуняците, щото не четат инструкциите.Забележката е уместна. Всъщност, обърнах Интернет с хастара навън, за някаква информация за тоз котел, преди да го купя де. И информация - йок. Но, сега се сетих, че у нас е по-популярен триходовия му брат EK3G/S30, който има същите входове/изходи. Сега е времето да питам, как са го свързали ората. Даже се сещам за един много подходящ - казва се МИРАЖ
Предполагат и свързват.
А дали е така? Ам' питат тука.
Закси, работяга такъф, що не четеш?
нед апр 14, 2019 10:03 pmfox_vt написа: Слагаш до бойлерната помпа един ел клапан като спре помпата клапана затваря по просто от това може да е само бобена чорба с шарен бобЕй туй е приказка вече! Благодаря! Ако има вариант да препоръчате нещо, като марка, ако не, ще си ровя из нета. Но, благодаря още веднъж!![]()
Прикачен файл
нед апр 14, 2019 10:50 pmzaksofon написа: Това ще свърши ли работа? Нормално затворен, 3/4, 220 волта. Не знам само на каква температура издържа.Ми то си пише в алито 5-80 градуса
Или по-добре това: https://www.aliexpress.com/item/Free-Sh ... 928d915cc4
нед апр 14, 2019 11:32 pm4799inpl64 написа:На снимката, която качих , не видях градуси, но на линка е друг вентил, че и малко по-скъп - 19 долара, там темпертурата е до 100 градуса. Поне тъй пише на нещото, ако изгледате видеото, което е в графа снимки, вижда му се на табелчицата. Аз обаче питам , дали ще е тамЪн осталъка. Да го поръчвам туй нещо и да мирясам, а ?нед апр 14, 2019 10:50 pmzaksofon написа: Това ще свърши ли работа? Нормално затворен, 3/4, 220 волта. Не знам само на каква температура издържа.Ми то си пише в алито 5-80 градуса
Или по-добре това: https://www.aliexpress.com/item/Free-Sh ... 928d915cc4
нед апр 14, 2019 11:38 pmzaksofon написа: ...Аз обаче питам , дали ще е тамЪн осталъка. Да го поръчвам туй нещо и да мирясам, а ?Закс, прочитам ти отново първото мнение, че не вярвам вече на спомени.![]()
пон апр 15, 2019 9:22 amТрифон П.Трифонов написа:Е да, признавам, че съм поразпилял информацията малко, но то така "естествено" се стига до истината - с доуточняващи въпросинед апр 14, 2019 11:38 pmzaksofon написа: ...Аз обаче питам , дали ще е тамЪн осталъка. Да го поръчвам туй нещо и да мирясам, а ?Закс, прочитам ти отново първото мнение, че не вярвам вече на спомени.![]()
Там пише, че въпроса е за приятел, а тук ....нещо не та свърта.
Поръчай го, няма да загубиш много. Ще го разбереш следващия отоплителен, че докато дойде, тоя ше е свършил.
Освен това, пак там, питаш дали е възможно радиаторната да бута през бойлерната, дори като е спряла. Тук ти казах, че може, но.....
Във второто ти мнение се появява информация, че котела има два входа и два изхода, което означава, че двата кръга, след водната риза на котела, са напълно независими. Тук вече казвам-Не може.
После уж тръбите били студени, ама дали някаква лееека циркулация.
Противоречива информация отсякъде, Закс.
Друга, по сериозна работа из къщата нямаш ли?
пон апр 15, 2019 10:05 amzaksofon написа: ...Ще я свършиш, не си мързелив.
Освен това, пак там, питаш дали е възможно радиаторната да бута през бойлерната, дори като е спряла. Тук ти казах, че може, но.....
Във второто ти мнение се появява информация, че котела има два входа и два изхода, което означава, че двата кръга, след водната риза на котела, са напълно независими. Тук вече казвам-Не може. Не може радиаторната да бута през бойлерната.
После уж тръбите били студени, ама дали някаква лееека циркулация.
Ако има кранове, около серпентината, което е и правилно, да затвори поне един и ще разбере. Бойлерът му ще изстива по същия начин. Това според мен.
Напълно възможна е "гравитачна" циркулация, но щом обратната, към котела е студена, значи няма.
Друга, по сериозна работа из къщата нямаш ли?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: