Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Добре де, тези ресни цветни ли трябва да бъдат? И колко дебели? Предлагам ти да използваш най-обикновен конопен канап и техниката "макраме" пък той канапа мисля, че не е проблем да се боядисва.
silllveto - Майсторица
Искам да кажа само за цената - не излиза по-скъпо от обикновено перде, защото при ресните нямаш набор.
aldebaran - напреднал
silllveto написа:
Искам да кажа само за цената - не излиза по-скъпо от обикновено перде, защото при ресните нямаш набор.
На една от снимките не е точно така. Явно зависи от изпълнението...
Иначе съм съгласен за цената!
aldebaran - напреднал
asinka написа:
"РЕСНИ
Това е последният писък в модата на интериорното текстилно обзавеждане!
Много стилни, фини и същевременно практични, те променят облика на помещението, правейки го комфортно и луксозно.
Създават илюзията за наличието на преграда, която всъщност липсва. Използват се както вместо съвременни и стилни пердета, така и за декорация и отделяне на различни обеми в едно помещение.''

Изображение

Обачеее, линейният метър струва от 50 до 90 лева :(
На някой хрумва ли му идея как би могло и от какво би могло да се импровизира :?
Ето и сайт .
В линка към сайта, който си приложила има информация от какво се изработват тези `ресни`. За да е добра импровизацията според мен са ти нужни сходни материали. Успех!
asinka - специалист
Вече си купих материала :)
Сега разсъждавам за окачването към корниза, и тъй като не искам да е с корниз, закачен на стената, а такъв-на тавана, изработката идва малко по-сложно.
Интериорът е такъв, че искам възможно по-малко акценти, а и визуално стаята да се удължи.
BanoTheWolf - специалист
Линеен метър какво ще значи? Гледам в сайта пише, че височината е стандартна 275см., значи линеен метър трябва да е широчината, която искаме? Аз така го разбирам. Бих се прежалил да Ви кажа сто лева за 2л.м. едноцветни за другата част на къщата като стане готова :)
aldebaran - напреднал
asinka написа:
Вече си купих материала :)
Сподели :) !
Предполагам си избрала нещо относително по-плътно и тежко, иначе трябва в долният край да ги `обработваш`за да постигнеш ефекта :wink:

vesli, що за техника е `макраме` -то?
Не съм го чувал това...
velsi - Почетен майстор
aldebaran написа:
vesli, що за техника е `макраме` -то?
Не съм го чувал това...

Прикачен файл

mm02.jpg
mm02.jpg (88.13 KиБ) Видяна 24823 пъти

Прикачен файл

A4macram.jpg
A4macram.jpg (65.55 KиБ) Видяна 24823 пъти

Прикачен файл

g14.jpg
g14.jpg (24.82 KиБ) Видяна 24823 пъти

Прикачен файл

macrame01.jpg
macrame01.jpg (28.86 KиБ) Видяна 24823 пъти
asinka - специалист
Велси, тези снимки са много "зарибяващи" :)
Когато бях на 12-13 майка ми бе купила книжка с инструкции за макрамета, и изработвах висящи макрамета за саксии, които в онези години бяха много модни.
Сега като гледам и пак се амбицирам!
Само не зная дали ще се получи с това, което съм купила, тъй като самите нишки не са гладки, а имат реснички на тях и възелчетата няма да са гладки.
Ще опитам да видя как изглеждат.
Може би по този начин-само с оплитане в горната част на пердето ще има добър ефект:
Изображение

Тема "Пердета тип РЕСНИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: