• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sergi - специалист
привет
отново първо ЕВАЛА на майсторите
въпроса е за селска къща с масивна пристройка
в къщата няма ВиК, само в пристройката
там ще се наложат ремонти, а в къщата само отвътре
покрива е стар но стегнат за още няколко години
каква да е последователността на ремонтите - ТИ,фаянс,гипсокартон и т.н

не искам да направя нещо, а после да се окаже че първо е трябвало да направя първо нещо друго

благодаря
Gofuss - специалист
Мисля че ще трябва да попишеш още малко подробности?Така ще е по лесно всеки да си даде идеите :)
sergi - специалист
ми де да знам
освен покрива надолу трябват мазилки,изолаций,подове и т.н.
казвайте какво бихте направили вие....
като последователност
rulom - модератор
........ми аз бих почнал със шапката на комина...следват тухли...покрив...таван....стаи...зидария,........и основи........
Иначе казано:какво ти трябва за да ти кажат какво да правиш?
Колкото по-точно, толкова по-добре.....ако има и снимки, съветите ще са на 6.....
Gofuss - специалист
Мисля че информацията е доста оскъдна отново.Сигурно ще трябва да започнеш с подмяна на ел. инсталацията, после ВиК и после не знам хайде пускай повече инфо.Снимков материал? :?
Pooh - майстор
Разкъртване до достигане на идеен проект, ВиК, ЕЛ, Дограми, Мазилки и обръщане на дограмите, Топлоизолация (тук е момента, да вметна, че има вариант външна с ЕPS или вътрешна с вата, както и комбинация между двете), Шпакловки, Настилки, Боя. Банята е отделно обособена част и там можеш да се мъчиш когато си решиш ... съобразявай само дограмата (врата и ако има прозорец). Следва кичене - ключове, контакти, мивки, чешми и т.н. Наместване на мебелировката. Събиране на помощниците на подобаваща софра, за да е хаирлия къщичката ;)
Domashen_maistor - специалист
Наистина най-общо казано къща се строи от долу нагоре, но се ремонтира отгоре надолу. Та затова първо се стяга покрива, после слизаш надолу, стая по стая излизаш от всяка една и така докато излезеш през входната врата ако ме разбираш. После влизаш отново но с мебелировката и после софрата. Помощниците за софрата ще ги намериш докато осъществяваш ремонтните дейности.
BanoTheWolf - специалист
Според мен въпроса е с какви пари разполагаш и какво искаш точно.Конкретизирай се. Топлоизолация,ГК и т.н. хубаво ще направиш, ма къщата като ти е на земята и има влага просто не си давай парите излишно. Ще живееш постоянно там ли, за почивка? Не си мисли, че като прокараш ВиК и си пооправиш покрива всичко ще е ОК.
sergi - специалист
искам да ви благодаря за вниманието
схванах идеята и ще кача снимки конкретно за влагата която ме притеснява

в близките години няма да се живее постоянно в къщата и ще действам едно по едно с ремонтите

значи това е гърба на къщата и пристройката
наклона е такъв че тази зона е доста влажна, особено при пристройката
може би ще трябва дренаж...
а и не знам каква е функцията на тази шахта- дълбока е по-малко от метър и е точно зад банята и тоалетната на пристройката
вероятно има друга септична яма някъде

Прикачен файл

Изображ.042.jpg
Изображ.042.jpg (49.12 KиБ) Видяна 5612 пъти

Прикачен файл

Изображ.040.jpg
Изображ.040.jpg (42.86 KиБ) Видяна 5613 пъти

Прикачен файл

Изображ.041.jpg
Изображ.041.jpg (26.44 KиБ) Видяна 5613 пъти

Прикачен файл

Изображ.038.jpg