Ми какво да стане глупости на търкалета. Градски митове и легенди че ще помогне. Като не те е накарал да сипеш оцет и сода бикарбонат пак добре. 

чет апр 18, 2019 9:59 amlov написа: Ми какво да стане глупости на търкалета. Градски митове и легенди че ще помогне. Като не те е накарал да сипеш оцет и сода бикарбонат пак добре.+ 1 към мнението.![]()
чет апр 18, 2019 2:04 pmlov написа: По нашия край също се набиват тръби но никой не пълни тръбата със сол.Глезотии и най-вече простотии в стил ЕЖК и то руса.
пет апр 19, 2019 12:22 amhidrazin написа:Tо ясно, как реагират .... Но с какво ще допринесе реакцията? Имам представа от химия . NaCl е използва като катализатор на реакцията. От всичко получено ми идва наум,че отделящия се N/ azot/ ще почисти тръбата ли ,спомогайки се от екзотермичната реакция?.... Тръбата ще се окисли / ZnO e неразтворим/чет апр 18, 2019 2:04 pmlov написа: По нашия край също се набиват тръби но никой не пълни тръбата със сол.Глезотии и най-вече простотии в стил ЕЖК и то руса.
Това което няма да влезе в тръбата щото има сол, така или иначе ще трябва да мине през нея.
По-добре е да стане докато сондьорите с еърлифта са там.
Но пък има едно сигурно нещо - амониевата селитра ще му унищожи цинковото покритие на тръбата.
Още повече в комбинация с готварска сол. Охотно реагират. Ето какво става на "сухо"...
NH4NO3 (амониева селитра)+ Zn (цинк) + NaCl (готварска сол)
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: