Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
[quote="Трифон П.Трифонов"
Рано е деее! Народа е казал- след Гергьовден. [/quote]
Даже е много рано, а тази година народа хич не е познал.
Като гледам прогнозите за м. май даже няма да има нужда и от поливане :
https://www.gismeteo.ru/weather-varna-3421/month/
Andri01 - майстор
Пепел им на картинките. С тези дъждове! Едно време ,по това време ходихме на плаж вече...:)
пон апр 22, 2019 10:47 amAndri01 написа:
Пепел им на картинките. С тези дъждове! Едно време ,по това време ходихме на плаж вече...:)
Бе ти с розови или ламаринени очила ги гледаш тия картинки.
То, че климата са променя- променя са, ама чак пък да сме плажували???
Просто откривахме сезона с едно топване около 1ви Май, със свити стафиди и чакахме края на месеца и Юни да доди, чи да зачервим гребени.
....пък можи и да съм забраил кви мъже бяхми.
Даде ли време, след Гьорги, сея.
Другото е чесане некъде и ортуване, колкодо да не заспим.
То и някои зеха да отмятат присъсвие като отчетност ко са свършили.
Andri01 - майстор
Бе,то за единия бас съм влизал и на 1-ви Януари,ама...! А иначе нейде към 15-ти ходихме на Северния. А колкото до писането-"ква сме я свършили",аз съм пас ! Че от мързел ще ме бият вече. Сега чакам да умрат едни треволяци,че бучна една лопата за "приземния етаж на доматите" :) :partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ся, мен мързи ли ме или не ме мързи... Имам дарени кофа здравец и кофа зеленика. Мога да ги бучна, мога и да не ги бучна... Да зема да ида...
пон апр 22, 2019 3:31 pmn_a написа:
Ся, мен мързи ли ме или не ме мързи... Имам дарени кофа здравец и кофа зеленика. Мога да ги бучна, мога и да не ги бучна... Да зема да ида...
Веднага та мотивиран съвсем отговорно.
Точно днес е момента, сочи професионалния ми кристал.
Andri01 - майстор
Да,бе! Пращаш я да бучи,а ти....пред компа! Или кристалчето не дава да излизаш днес на "тръстиката",а? :? :partyman:
preslav - майстор
съб апр 20, 2019 6:10 pmfilmatoplo написа:
Здравейте ,скоро сложих за вкореняване 15 пръчки от лоза във вода да пуснат коренчета ,след месец пуснаха долу бели мустачки и по 4-5 листенца горе .Обаче след като ги разсадих в ПВЦ чашки пробити с купена рохкава пръст -след седмица на 5-6 им увяхнаха листенцата и проверявайки ги долу не видях и коренчета . :? Къде сгреших -уж изгледах 20 клипа в ютуб по темата .Прибрани са в кухнята до прозореца .
Мисля, че статията постната от Димитър Димов е напълно изчерпателна и много полезна. При мен се е случвало жената да бележи някакво засято цвете с пръчка от лоза, цветето го няма, а пръчката се вкоренява - чиста проба късмет. В последно време обаче късметът е контролиран - жената размножава рози от резници, като ползва ВКОРЕНИТЕЛ от агроаптеката, трябва ти пресен резник, топваш му дупето във вкоренителя и го бучиш директно в почвата, която е добре да се поддържа влажна, а за това много помага пясъкът.
пон апр 22, 2019 6:23 pmpreslav написа:
ВКОРЕНИТЕЛ
Пресли, тва върши работа и за лозите, нали?
Май другата година ши опитам да набуча някое и друго бяло. Нищо, че не трябвало в старо лозе.
Не ми дава сърце да го изкоренявам. Те са двайстина чукана де, туй е то лозето.

Пък Андри ич ни муй настроено кълбото.
Вавъртях към 25 километро с коолото, да отметна някои задачи.
Купих си Нож и сига ш са прая на мъЖ.
Ено време ходехме на Север 2- рибарския и пълнехме плувките с попчета, набодени на хавайки.
Мама са беше видяла в чудо секи ден да пържи.
Ма то пък имаши, сига ни знам.
Andri01 - майстор
"Почивка",ама старите буни-квадратните камъни за миди. Че даже и снимки имам там-с някакви пуловери,че студено. Но не помня по кое време беше.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: