Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
wanderer - специалист
  • имам едно бързо питане към колегите ползващи такъв "инструмент". може ли да препоръчате нещо свястно, дори и по скъпо от масово продаваните за 30 - 40 лв? гледам - в голям хипермаркет - 3 вида, цена през 5 лева, различни са само по цвят. поиграх си седно такова, но не закопчава всеки път, та затова съм сколонен да дам повече пари за предполагаемо по добро качество. линка е илюстративен.
https://spestete.bg/instrument-za-priva ... k4LG0LUTGs
kr1100 - майстор
вчера си топнах задника морето да го изплакна :mrgreen: Беше леко вълнисто , но кокеро не посмя да се припари пази си душицата.Като го гледам вече се поизморява. Като се прибрахме дълбок и дълъг сън Все пак е на 91 г човечето.
А иначе огънче скара с карагьоз с бяло вино, зелена салат ,лук,чесън, киселец, картифи в станиол в огъня., малко плаж - печене. За миди и рапани студено. В гората нищо интересно за ядене. 2х7 км крачка.
Днес малко бач 5 гнезда за тикви окопани. Опънах мулча покрай парника за външния домат.Май трябва да паля косата вече.
Някой ден някога си , ако случа да не духа може да опръскам дръвцата.
Трифоне , ако намекваш за мен гледам да се счупя и изморя от работа та като се прибера или легна да не си припомням, мисля и премислям за това ,което ме сполетя през 2012г

@wanderer какво ще закопчваш с това ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон апр 22, 2019 3:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон апр 22, 2019 3:31 pmn_a написа:
Ся, мен мързи ли ме или не ме мързи... Имам дарени кофа здравец и кофа зеленика. Мога да ги бучна, мога и да не ги бучна... Да зема да ида...
Веднага та мотивиран съвсем отговорно.
Точно днес е момента, сочи професионалния ми кристал.
Ходих, поразходих се, поогледах, видях жив щурец. За пръв път ми беше. Цариградското грозде има завръз. Поиграх си с лопатата, малко. Нищо не садих, да си седи у кофата. Като се върнах, метнали ми още някакви китки. У вестник и после у кесия... Утре пак. Много духа, обаче
Лукът покарал, грахчето е педя и прави мустаки
Голям номер е, нивата ми да е в града :-)
пон апр 22, 2019 8:34 pmkr1100 написа:
.
...
Трифоне , ако намекваш за мен гледам да се счупя и изморя от работа та като се прибера или легна да не си припомням, мисля и премислям за това ,което ме сполетя през 2012г
...
@wanderer какво ще закопчваш с това ?
Разпускай и ни бой са! Така е напраено, а щом си намерил лек в работата– Жив и Здрав да си!
Сигур лозето и доматите ши закопчава.
preslav - майстор
пон апр 22, 2019 8:12 pmwanderer написа:
  • имам едно бързо питане към колегите ползващи такъв "инструмент". може ли да препоръчате нещо свястно, дори и по скъпо от масово продаваните за 30 - 40 лв? гледам - в голям хипермаркет - 3 вида, цена през 5 лева, различни са само по цвят. поиграх си седно такова, но не закопчава всеки път, та затова съм сколонен да дам повече пари за предполагаемо по добро качество. линка е илюстративен.
https://spestete.bg/instrument-za-priva ... k4LG0LUTGs
Откакто имаме такова жинътъ съ е родила Фтори път - купено е от Бриколаж на зачеркнатата цена, по-точно около 70 пари. Не си се наловчил и затова не захапва всеки път, когато ще изтегляш лента трябва да се стиска по-леко, усеща се, като ще защракваш е с по силно стискане. Всичко се връзва само с тази машинка, домат, лозе, китки - за по-тежките пръчки на лозето се дублира, а и в процеса на филизенето винаги може да се дозащракне. Нашето май направи 2 години, веднъж го разглобявах за почистване от попаднала пръст т.е. не трябва да се хвърля на земята.
Трифоне вкУре-нителя е за всичко, но аз не съм го ползвал за лозе - розата се вкоренява по-трудно, но това нещо действа. Описаното в статията предоставена от Димов звучи много логично и вкоренителят може само да помогне. Дълго време се инатях за хващане на лоза от резник, но може би и аз ще се навия, най-малкото ще опитам. Не знам кой ти е казал, не съм чувал старото лозе да пречи на новото насаждение - ако това си имал предвид де.
Иначе за ранно къпане в морето имам само един опит, там където топлата вода се влива и температурата е поносима - после два дена як сюргюн.
Andri01 - майстор
За въркузулната машинка: ползвайте БСП-ски ленти,червени. На есен се виждат по лесно по земята. Става и с зелените,но трябва да ги чакате да поугният за тор ...нейде след 101-та година :? :partyman:
preslav - майстор
вт апр 23, 2019 9:11 amAndri01 написа:
За въркузулната машинка: ползвайте БСП-ски ленти,червени. На есен се виждат по лесно по земята. Става и с зелените,но трябва да ги чакате да поугният за тор ...нейде след 101-та година :? :partyman:
И едните и другите си сменят цвета, избеляват де, това което съм пропуснал не ми е проблем - търмъкът извлича всичко.
Вкоренителят, който ползваме е този https://semenata.shop/%D0%B2%D0%BA%D0%B ... 0%B7%D0%B8
В инструкцията не е записано, че натопената в пудрата пръчка трябва да се забоде в предварително направена дупка, в противен случай, пудрата се отнася от почвата и по пръчката не остава нищо. Естествено след поставянето на пръчката в дупката, почвата наоколо се притиска за да няма въздух. Остава само да се поддържа умерена, но постоянна влажност, естествено и вкореняването.
nikel - специалист
Аз ползвам това вече пета година и нямам никакъв проблем.
https://www.filbo.eu/bg/product/3593-sh ... 100-brop-/
preslav - майстор
вт апр 23, 2019 4:52 pmnikel написа:
Аз ползвам това вече пета година и нямам никакъв проблем.
https://www.filbo.eu/bg/product/3593-sh ... 100-brop-/
Би ли споделил и цената на 1 опаковка от 100 скоби - изглеждат интересно, щом казваш са и дълговечни, но дай малко повече инфо за броя скоби, насажденията и т.н.
Andri01 - майстор
Ела да ти дам малко скоби и да ти "разкажа" за машинката! :) :partyman:

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: