Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте,имам няколко въпроса за лепенето на теракот търсих из нета но не си намерих отговорите на въпросите ми и така,не съм лепил лично аз но съм гледал и долу горе съм помагал но все пак искам да се науча сам викаги е полезно и все от някаде се започва та.
имаме едно салонче 12 квадрата,
-преди да почна четох,че е добре да се сложи грунт или не е нужно и какво лепило е най-добро.
-какво ще ми трянва само лепило или има нещо друго да се слага.
-като почна да лепя на земята как е по-добре да слагам лепилото само на плочката или и на земята и на нея.
-маламашката трябва ли да е назъбена за пода или тя е само за стените се използва.
-тези неща където се слагат между фугите как се казваха точното наименование .
-следкато ги залепя какво се слага в фугите за най-отгоре.
а за стените от страни всико е цокъл и мисля да залепя и на тях преполагам,че няма проблем за лепена над цокъла понеже е гладък или греша.
iliya_i - майстор
viewforum.php?f=4
Почни с важните теми на SHL най-горе.
nikolov333 - майстор
Верно, че на десет въпроса не може да се отговори наведнъж, но.. задължително се обезпрашава и грундира основата плюс забърсване на праха преди нанасянето на лепилото на пода и тънко на плочката. Основата трябва да е идеално нивелирана и с правилен зададен наклон.. Лепилото се забърква почти по заданията на производителя, като първо се слага точното количество вода и в нея се добавя сухата смес, като едновременно с това се бърка. Изчаква се определено време и се разбърква повторно до получаване на хомогенна маса, която да не се"стича" от малата у да не е много гъста.. Нананася се с с назъбена шпакла 5-8мм на пода, а гърба на плочката се "шпаклова". Стремете се да правите цели редове или стени наведнъж, а ако прекъсвате на другия ден оставете първия ред до стария, малко по висок..примерно с 0.5 до 1 мм защото при изсъхване лепилото винаги леко "прибира"..
А реденето трябва ли да е по диагонал защото така много рязане има защото искам да ги редя нормално ?
nikolov333 - майстор
Нормално си е най-добре.. :-D

Тема "Лепене на Теракот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: