Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stridata - специалист
Здравейте, Младежи! Налага се да добутам до края на сезона с вяколко чувала иглолистни пелети. Трябва ли да пипам нещо по настройките направени за слънчоглед?
вт апр 23, 2019 8:29 pmstridata написа:
Здравейте, Младежи! Налага се да добутам до края на сезона с вяколко чувала иглолистни пелети. Трябва ли да пипам нещо по настройките направени за слънчоглед?
Карай, ни бой са!
Ииииииивинтуалну да намалиш с милимунда турбуту.
Пък и да пропусниш, няма го усетиш на жоба.

Загледай са кък гори! Моя инсталатор навремето ми препоръча да почна точно с чам, докат фана цаката на горелката.
Понятно?
stridata - специалист
вт апр 23, 2019 8:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт апр 23, 2019 8:29 pmstridata написа:
Карай, ни бой са!
Ииииииивинтуалну да намалиш с милимунда турбуту.
Пък и да пропусниш, няма го усетиш на жоба.

Загледай са кък гори! Моя инсталатор навремето ми препоръча да почна точно с чам, докат фана цаката на горелката.
Понятно?
Разбрано!
zig_77 - специалист
Здравейте, имам отвратителен проблем с котела и горелката (котела е комбиниран ,а горелката е 20). Интересува ме до колко мога да намаля диаметъра на кюнците. При по топло време започва да пуши в комшиите. Аз съм на първият етаж, а котела е в мазата. Включен е в централният комин. Сложих на комина на покрива кюнец под формата на буквата Н, но няма файда. Пак пуши в комшиите. Имам едно предположение, но може да е малко абсурдно. Поради ниската температура на димните газове стигат до някъде и преминават в другият комин и през печките им започва да пуши. Имам идея да пусна в комина кюнци (примерно ф110) Комина е 150мм на 150мм. И другото дали ще им стига тягата за техните печки.
чет апр 25, 2019 6:35 pmzig_77 написа:
...Включен е в централният комин....
До колкото знам, не трябва да е в централния.
Сигурно това е причината.
Колко етажа е сградата и къде пада пушека?
zig_77 - специалист
Значи да почна от начало. Котела е свързан към централният(главният) комин. Просто няма друг вариант. Блока е 8 ет. За падането на пушека не те разбирам какво имаш предвид. Единственото обяснение което имам е, че част от пушека минава от централният комин през преливниците и влиза в комшиите. Май единственото решение е да сложа кюнци в комина. Примерно ф110. Видях се в чудо вече.
gnt69 - майстор
чет апр 25, 2019 8:58 pmzig_77 написа:
Значи да почна от начало. Котела е свързан към централният(главният) комин. Просто няма друг вариант. Блока е 8 ет. За падането на пушека не те разбирам какво имаш предвид. Единственото обяснение което имам е, че част от пушека минава от централният комин през преливниците и влиза в комшиите. Май единственото решение е да сложа кюнци в комина. Примерно ф110. Видях се в чудо вече.
Това само сега ли е или и зимата е пушило.
Ко има неясно, та не разбираш?
Тръгва пушека, стига донякъде, охлажда се и понеже не може да се върне, щото от долу го подпира още пушек, пада през най близкото възможно място. А тое някъде в горните апартаменти. Зависи от атмосферните условия.
Зимата не е пушило, щото зимата тяга бол.
Имах го същия проблем у къщи, дето комин обслужва 2 етажа.
Проблема е пролет, лято, есен, демек кога е топло и съответно тяга няма.
Пали се долу, пушека тръгва, ама щото няма тяга да го дръпне до горе и си намира лесното- през розетката, кюнците и от печката на горния етаж.
Стесняване....???
Принципно има логика, щото при стесняване пада налягането и се увеличава скоростта.
Но тук са 8 етажа!!!
Ако се стесни само неговата част, ефект никакъв.
Ако стесни целият комин, дали ще може да поеме обслужването на осемте етажа???
А и не е редно.
Тоя комин трябва да е бил изряден някога, а сега що не може да е такъв, кой знае?!!
Никой етаж не се свързва направо в централния комин.
Миналия отоплителен сезон гасих точно такава конфигурация.
Самоделно парно на 1ви етаж и понеже комина тръгварл от него!!! , боднал са направо в централния, а неговото съборил и турил шкафче.
Осем етажа комин гори, наливам вода яко, долу не тече, а и комина не изгася.
Тапа от сажди и части от комина, разрушени от огъня.
Водата проби след половин тон излята.
Като слизах да си ходя, изобщо не погледнах какво е в кухнята на 1вия етаж.
От там почваше комина, след доработката.
Тука е малко по розово. Ще е в мазето.
zig_77 - специалист
Явно решението ще е кюнци в комина. Примерно ф110(от мазата до покрива). Ще ми стигат ли на мен като дебит или мога примерно и малко по малки? И другото ще намаля сечението на комина дали ще имат тяга комшиите. Ще им останат едни 45мм грубо при кюнец 110.
чет апр 25, 2019 10:03 pmzig_77 написа:
Явно решението ще е кюнци в комина. Примерно ф110(от мазата до покрива). Ще ми стигат ли на мен като дебит или мога примерно и малко по малки? И другото ще намаля сечението на комина дали ще имат тяга комшиите. Ще им останат едни 45мм грубо при кюнец 110.
Нямаш право да го сториш.
Коминът не е твой.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: