Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zig_77 - специалист
По принцип е така, НО на мен не ми пуши нали? Всяко действие се съгласува с тримата комшии дето палят. Трябва да намерим решение. Ако примерно ще ми стигат 80мм не мисля, че ще е проблем да сложа кюнци те. В крайна сметка взема да звънна в Грейко и да ги питам какво е минималното сечение на кюнците.
чет апр 25, 2019 10:45 pmzig_77 написа:
...В крайна сметка взема да звънна в Грейко и да ги питам какво е минималното сечение на кюнците.
Ми хубу.
Пиши после, ако искаш де, ко са ти казали, чи и ний да знайми!
LazarGanev - "Велик майстор"
чет апр 25, 2019 10:45 pmzig_77 написа:
Ако примерно ще ми стигат 80мм не мисля, че ще е проблем да сложа кюнци те. В крайна сметка взема да звънна в Грейко и да ги питам какво е минималното сечение на кюнците.
Не само Грейко, но никой производител няма да се ангажира с подобен отговор, че 80мм са достатъчни. Най-много да ти отговорят, че е нужно котелът да има тяга 10-15 или 20 Ра, което теб изобщо не те топли. За да намалиш сечението на комина и да нямаш проблеми, трябва задължително да монтираш вентилатор на димните газове. Но дали ф80 ще е достатъчно при наличието на вентилатор - не се ангажирам, трябва да се пробва. Според мен по-големия проблем е дали тази тръба, която ще вкараш няма да пречи на печките на съседите да работят :?
zig_77 - специалист
Има вероятност да им пречат с тръбите в комина. НО какво да правя след като съм на 1 ет и не ме огрява слънце. При мен захлаждането идва по рано. И съответно паленето. Още повече чакаме близнаци и ще трябва да се припалва. Ако има вариант за вентилатор горе на комина?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами най-добрият вариант е вентилатор горе, ама как ще се захранва, как ще се управлява (по-скоро ще работи постоянно)
В помещението, над котела, където минава комина, имаш розетка. Най правилно е да се включиш в нея.
Разбирам, че не искаш да си дупчиш плочата, па прекарваш димоходи....неприятно ремонтче е.
На първо време, посъветвай съседите, където пуши, да открехват прозорец. Върши работа, вярвай ми! Особена ако пък са и пуснали аспиратор, сами си дърпат пушилката.
Ти си първият, който е компрометирал комина и пуши заради теб. С тая крехка пролетна тяга, съвсем е сгънал чадъра. А чистен ли е?
Инак си е проектиран да върши работа безпроблемно, ама нали сме нация техническа- Кой уе, аз ли ни моа?!! Я ела да видиш как съм го измайсторил!
zig_77 - специалист
Има вариант за ток за вентилатора, от асансьора. Принципно мога да прекарам кюнците през хола до комина и да ги тикна в розетката, но незнам дали няма да е същото. И пак да пуши като е ниско налягането. Панела си има затапени отвори и трябва да махна само една тухла и съм в хола. Нямам си представа как са устроени комините. Знам само че има 3 дупки от които средната се води отдушник и е по малка. В момента съм в централният просто защото долу избих най лявата дупка и си цопнах коминче.
fbr - майстор
Пролетно и есенно време, при студени сгради и топла околна среда се създават условия за тъй наречената "обратна тяга" Топлия въздух навлязъл в комина, се охлажда и почва да върви надолу. Колкото повече слиза надолу, толкова повече температурата на сградата е по-ниска, толкова повече ефекта се мултиплицира. И не е нужно да има свързан някакъв отоплителен уред за да се усеща миризма на комин по етажите. Единствения начин да се избегне това е димен вентилатор, който да преодолее тази обратна тяга, или преди палене на котела да се повиши температурата на комина над тази на околната среда, като се подгрее комина, примерно с пистолет за горещ въздух, и след това да се пали. Но пак остава въпроса, дали изходящите газове, при това високо КПД на тези котли, ще могат да поддържат температурата на комина и той няма обърне тягата.
Нарочно го вадя от БГ Мама, че един "колега" нещо рече по техен адрес.
На тая страница, малко надолу.
https://www.google.com/url?sa=i&source= ... 5367374644
Твоята розетка- комин се катери на горния етаж и влиза в общото тяло под розетката на същия.
Гледаш най лявата тръба. На всеки си е индивидуален отсек.
Ако няма нерегламентирани манипулации по комина, като цяло, пушене няма да има.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет апр 26, 2019 2:43 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: