Разходът на газ зависи от дебита и температурата на водата, която се ползва. При една и съща струя и температура, разходът ще е еднакъв. Разликата е, че единия може да ти осигури 13л/м, а другият - 10,5л/м (примерно). Condens 2300W е нов модел и затова няма отзиви за него. Иначе е много успешен модел и ще замени изцяло моделите 2500 и 3000
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
38 мнения в "Съвет за газов котел"
pojarnikara
- специалист
Какъв е варианта за безжичен термостат на боша, че в Овергаз не са чували за такова животно. Всичките им термостати били жични, а този cr100rf го нямат изобщо. За immergas ако го взема ще е най вероятно с car v2, дано само има бг език.
LazarGanev
- "Велик майстор"
чет апр 25, 2019 7:09 amLazarGanev написа: Бош вече имат и безжичен CR100RFАми като не са в час - има на други места, не си длъжен да купуваш от тях!
mishuk
- напреднал
Здравейте,да ползвам темата ако е възможно ,случи се че ми припаднаха няколко газови бойлера втора употреба но здрави и напълно работещи. Аз самият имам намерение да правя отопление на газ ,макар че изграждането на системата ме спира,прекалено много къртене и въпроси около това къде и как да минат тръбите. Както и да е ,искам да съхраня тези бойлери по някакъв начин за бъдещи проекти или за някой приятел мераклия. Какъв е най добрия начин за дългосрочно съхранение на ползван газов бойлер.Познат газ инженер ме посъветва да ги напълня антифриз за да предотвратя корозия и протичане на уплътнения. Някаква друга идея?
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
Как ги сухранява производител, търговец?
Запуши им изводите и не ги мисли повече, но само ако си сигурен, че ще потрябват някому някога.
Инак отива на клошария.
Запуши им изводите и не ги мисли повече, но само ако си сигурен, че ще потрябват някому някога.
Инак отива на клошария.
king82
- специалист
Здравейте, най-накрая след няколко години разправии стигнах до момента на газифициране. И разбираемо съм пред дилемата за избор на правилният котел. От това което съм гледал из форума се насочих към едноконтурния BOSCH Condens 2500W WBC 14-1 DE23. Като идеята ми беше подмяна на съществуващият 80л. бойлер с по-голям и с по-голяма серпентина. Но човекът от фирмата категорично ме съветва да избера Condens 2300i W. И съответно изградената в съзнанието ми теория за едноконтурния котел отиде по дяволите. Той е категоричен, че с този котел ще имам по-малък разход на газ, отколкото с едноконтурен - топлещ бойлер със серпентина. Така или иначе газовият котел е от другата стана на стената с душа. В сложна за мен дилема съм, защото искам да избера най-икономичния за мен вариант като месечна сметка.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Много пъти съм го повтарял и пак ще го кажа - БГВ не определя разхода. И с двуконтурен, из едноконтурен, летните сметки за БГВ са 10-15-20лв - откъде ще дойде икономия, откъде ще дойде преразход? Примерно 120л бойлер със серпентина загрят до 45*С за колко време ще изстине, след като се ползва постоянно и ще се изхарчи за няколко часа? Предполагам, че поне 2 или 3 пъти това количество топла вода ще се изразходва и пак ще се загрява? Сигурен съм, че тоя човек изобщо не е монтирал едноконтурен котел и не знае за какво става дума. Количеството газ за подгряване на 300л вода е едно и също, независимо какъв е котел. С единия има теоретична възможност за преразход от изстиване, с другия има теоретична възможност от преразход заради често палене. На практика разлика не се усеща.
king82
- специалист
Понеже сме с два водомера в апартамента, водата стоплена от котела ще се използва единствено и само за къпане. Така или иначе основният разход на газ ще е за отоплението. Та в тази насоченост е въпросът ми м/у двата котела. От няколко години се топля с 6kw термопомпа, която е достатъчна като мощност, но е правеняк и е ненадеждна. Затова искам котела който избера да е този, който ще работи по-оптимално.
Тема "Съвет за газов котел" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература