• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
D103314 - специалист
По проект къщата е с термопомпа, но като сметнах инвестицията - 10 000 помпата, подово с радиатори - 15 000, отделно ми трябваше втори сондаж за изходната вода - 2 кубика на час.....и се отказах. Реших в трите спални и всекидневната по един хубав климатик, и една въздушна камина на пелети пак във всекидневната, която да пускам като искам огън, или ако стане по-студено.
Харесах климатици- Тошиба, и извиках фирмата да монтира тръбите предварително, за да скрия всичко. До вътрешните тела се прокарва и ток, за да не се вижда после нищо.
Имах майстор за баните, той прекара ел-а и Вик-то. По негов съвет купих оборудването за баните предварително, за да прекара тръбите по техните размери - вградени тоалетни казанчета, мивки и двойна хидромасажна душкабина с разните му глезотии...да може с жената да се къпем ако искаме заедно, слушайки хубава музика.... :roll:

Прикачен файл

DSCF2749.jpg

Прикачен файл

DSCF2757.jpg

Прикачен файл

DSCF2788.jpg

Прикачен файл

DSCF2723.jpg

Прикачен файл

DSCF2726.jpg
BLUEPUPIL-2 - специалист
Основите на верандата ги направи от бетон или дървен декинг, каквото ти душа иска. Отпред на двата ъгъла направи единични фундаменти, отвесирай и вбетонирай по един стоманен кух квадрат. После ги облечи в хубава дървесина. Така поповете са вързани, за да е мирно селото. И не ти трябват вездесъщите и дежурни в такива случаи паянти. Получаваш дървена веранда с изчистена визия- недостижима мечта на възрожденските дюлгери. :cool:

Прикачен файл:
PROPOSAL-PATIO.jpg
Последна промяна от BLUEPUPIL-2 на чет май 02, 2019 3:32 pm, променено общо 1 път.
D103314 - специалист
Благодаря за насоките. Точно така и ще направя :rock: :supz: :prayer:
Засега само се чудя още дали да я покривам с нещо - да не затворя къщата, или да слагам два големи чадъра по 3 метра, и зимата да ги прибирам.
Последна промяна от D103314 на ср май 01, 2019 8:37 pm, променено общо 1 път.
D103314 - специалист
Подарих си малко почивка, най-вече финансова... :-D и взех да се оглеждам за външна изолация. по проект съм на 8см /сега минимума е 10/, и почнах да дебна за промоции. Внимавам в някой голям хипермаркет като останат по-малки количества за тях, но достатъчни за мен... :-D :shock: . По същия начин издебнах в един магазин като остана един палет подова замазка с изтичащ срок на годност...от 3,30 чувала, падна на 2,80лв. отивам и викам- искам от тази замазка...те нама проблеми...ама аз искам четири палета....аааами трябва да я поръчаме в завода....аз:ами няма проблеми , ще почакам един месец..... :-D :-D :-D . И така си купувам пресен материал, с голяма отсъпка /отделно от тези 2,80 ми свалят още 10% за количество...иначе викам отивам в другия магазин отсреща :-D /. И така поръчах изолацията и 4,8 тона готова смес за подова замазка.

Прикачен файл

DSCF2416.jpg

Прикачен файл

DSCF2411.jpg

Прикачен файл

DSCF2401.jpg
D103314 - специалист
Доставката на изолацията и подовата замазка се случи началото на април 2016-та. През това време прочетох почти всичко тук във форума за полагане на външна изолация и гледах на една-две къщи как работят фирмите. Запитах няколко фирми за цена на изработка с финиш мазилка, цената се въртеше около 8500 лева с финиш Капарол. И реших, че ще я правя сам, като лепя с розовата пяна на Церезит ST84.
Както по-горе писах, купих 8см изолация - 150 квадрата. при цена 7,50 за квадрат, аз го договорих за 5,20 и ми излезе около 800 лева с доставката. Купих 10-тина торби шпакловка на Церезит-сива, дюбели и онлайн си поръчах от един магазин в София 30 флакона пяна на цена 10,50 /в Стара Загора 15 лева :lol: / и едни метални профили за монтаж отдолу с водоокап Баумит 8см - служат за основа и нивелиране на първия ред. И започнах.
С пяната се получава много добре, като се намаже листа, се чака около минута според времето, и се лепи. раздува минимално. След 5-6 минути проверявам да не е мръднала някъде. След два часа е здраво като бетон - даже имаше случаи на по-високите части от другия край да стъпвам с единия крак на лист /около 50кг тежест/ два часа след като съм го залепил, без да е дюбелиран.

Прикачен файл

13314-images-10600040010.jpg
началния профил
13314-images-10600040010.jpg (77.42 KиБ) Видяна 1317 пъти

Прикачен файл

DSCF2799.jpg

Прикачен файл

DSCF2796.jpg

Прикачен файл

DSCF2794.jpg

Прикачен файл

DSCF2792.jpg
D103314 - специалист
Полека напредвах, като без да си давам много зор лепях по 30 квадрата на ден. Използвах алуминиева стълба, на която в горния край закрепвам парче стиропор, и с него спокойно се стъпва на листовете, без да ги наранява.

Прикачен файл

DSCF2899.jpg Това го гледах по клипчета, и става идеално за работата.

Прикачен файл

DSCF2867.jpg

Прикачен файл

DSCF2865.jpg

Прикачен файл

DSCF2843.jpg

Прикачен файл

DSCF2831.jpg
D103314 - специалист
Дюбелирах здраво, даже май сложих по два дюбела повече на квадрат, ама нейсе...приличаше малко все едно съм стрелял с автомата. После шпакловка - тук почнах да избирам крайното покритие /мазилката/, и реших на кафява дограма най-добре е бяла мазилка. Затова се попрестарах, и първия слой шпакловах само, без мрежа, а купих бяла циментова шпакловка за последващите слоеве.

Прикачен файл

DSCF2848.jpg

Прикачен файл

DSCF2850.jpg

Прикачен файл

DSCF2853.jpg

Прикачен файл

DSCF2859.jpg

Прикачен файл

DSCF2848.jpg
D103314 - специалист
Шпакловах малко през пръсти, както писах по горе, реших да е с бяла мазилка, и следваха два слоя бяла шпакловка. не ставаше идеално, но после щях да го оправя.

Прикачен файл

DSCF2914.jpg

Прикачен файл

DSCF2936.jpg

Прикачен файл

DSCF2933.jpg

Прикачен файл

DSCF2930.jpg
D103314 - специалист
Продължавах с шпакловането и дюбелирането, като ги редувах за да натоварвам различни мускулни групи. Междувременно намерих и купих много кипра каручка от близко село. По-малък размер е , мога сам да я тегля... :-D Туите и те растяха под редовното капково напояване.
п.с. компреирах файла, но пак е голям...каручката по-нататък. :razz:

Прикачен файл

DSCF3011.jpg

Прикачен файл

DSCF2963.jpg

Прикачен файл

DSCF2943.jpg

Прикачен файл

DSCF2948.jpg

Прикачен файл

DSCF2953.jpg
D103314 - специалист
Малко внимание ще отделя на полагането на изолация на кръглото - със стандартните листове 8 см нямаше как да стане по извивката. затова купих 2см фибран. Режа парчета по 20см, и ги лепя с пяната. Така лека полека се получава извивката, само че е мнооого пипкава работа. два дни отиват за да мина цялото закръгление един път. За да се получи добра изолация, го минах още един път, като парчетата фибран се застъпват през половината. Като цяло съм доволен как се получи.

Прикачен файл

DSCF2825.jpg

Прикачен файл

DSCF2843.jpg

Прикачен файл

DSCF2839.jpg

Прикачен файл

DSCF2827.jpg
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Строителство на нова къща на голя поляна - докъде стигнах." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: